Plahotniuc a plecat în SUA pentru a prezenta câtorva congresmani progresele Moldovei: Lucrăm în ritm accelerat pentru a ne apropia de ţările vestice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDM, oligarhul Vlad Plahotniuc, se află în aceste zile într-o deplasare la Washington. Serviciul de presă al formaţiunii a prezentat sâmbătă, 20 mai, primele detalii cu privire la vizita acestuia în SUA. Conform informaţiilor oferite presei, Plahotniuc s-ar fi întâlnit cu senatori şi congresmani americani, pentru a le vorbi acestora despre progresele înregistrate de Republica Moldova.

Potrivit comunicatului de presă, Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu mai mulţi senatori şi congresmeni americani membri ai Partidului Republican, printre care Roger Wicker, senator de Mississippi, Chris Smith, congresman de New Jersey, Pete Olson şi Ted Poe, congresmani de Texas, dar şi cu Adjunctul Secretarului de Stat, Bridget Brink.

Liderul PDM le-ar fi prezentat interlocutorilor săi progresele Moldovei pe calea reformelor, accentuând angajamentul guvernării de la Chişinău pentru întărirea colaborării cu partenerii occidentali – Statele Unite şi Uniunea Europeană. 

„Moldova lucrează în ritm accelerat pentru a se moderniza, iar în paralel pentru a se apropia de ţările vestice”, ar fi spus Vlad Plahotniuc. 

Democratul ar mai fi menţionat că Republica Moldova are nevoie în continuare de sprijin american pentru dezvoltare şi democratizare, subliniind că acest sprijin „este preţuit la Chişinău” şi că parteneriatul cu America s-a dovedit de real folos pentru cetăţenii ţăii noastre. 

Preşedintele PDM i-a informat de asemenea pe oficialii americani despre reformele care au loc în acest moment în Republica Moldova,  despre reforma Guvernului, dar şi a sistemului politic.

De partea cealaltă, oficialii americani ar fi salutat progresele făcute de Moldova pe calea reformelor. În cadrul discuţiilor purtate cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat, Bridget Brink, aceasta a apreciat eforturile depuse de autorităţi în implementarea reformelor, precum şi determinarea actualei guvernări de a continua vectorul european de dezvoltare a ţării. De asemenea, ambele părţi au reconfirmat importanţa dialogului strategic şi au convenit asupra intensificării schimbului de întrevederi la nivel înalt.

În aceste zile Plahotniuc ar urma să aibă întâlniri inclusiv la Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe.

De menţionat că, la începutul lunii mai 2016,  la invitaţia Consiliului Atlantic, Plahotniuc a avut prima sa vizită în SUA în calitate de oficial din partea Republicii Moldova, coordonator al coaliţiei de guvernare. Atunci, Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere la Departamentul de Stat al SUA, cu Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat american. La întrevedere a participat Bridget Brink, asistent adjunct al Secretartului de stat american, care s-a aflat recent la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite