Pavel Filip: Guvernul Chicu a aprobat toate schemele lui Dodon şi Şor, apoi şi-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele democraţilor, Pavel Filip
Preşedintele democraţilor, Pavel Filip

Liderul PDM, ex-pemierul Pavel Filip, a declarat că Guvernul Chicu a demisionat abia după ce a aprobat toate schemele lui Dodon şi Şor. Totodată, Filip susţine că Guvernul a plecat în demisie „nu înainte de a înlocui toţi secretarii de stat şi şefii oficiilor teritoriale ale cancelariei de stat - cu prieteni ai lui Şor, Sergiu Sîrbu, Nichiforciuc şi Andronachi.”

„Pe ultima sută de metri, în şedinţa maraton de ieri, acest guvern a decis să îi îndeplinească un ultim hatâr lui Şor şi să aprobe pentru el importul de medicamente neautorizate. Mai exact, aşa cum vindea la magazinele sociale mâncare de calitate proastă, aşa deja cu farmaciile ambulante Şor îi va amăgi pe oameni cu medicamente neautorizate, dubioase, neverificate, de contrabandă şi care vor pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa cetăţenilor”, a scris Pavel Filip. 

El consideră că acţiunile respective ale Guvernului sunt „o crimă împotriva propriului popor, iar vinovaţi sunt toţi cei care au fost părtaşi la aceste fărădelegi”. 

„De aceea, demisia acestui guvern înseamnă că executivul nu va mai fi în slujba hoţilor de miliarde, aşa cum a fost ultimele săptămâni. S-a încheiat acest episod ruşinos. Acum mingea e pe terenul noului preşedinte”, a mai spus Filip.

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a demisionat miercuri, 23 decembrie. Prim-ministrul şi-a explicat decizia prin faptul că există necesitatea declanşării cât mai urgente a alegerilor parlamentare anticipate. Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a declarat că, de acum încolo, toată responsabilitatea pentru problemele ţării este pe umerii Maiei Sandu. Dodon a menţionat că este dispus să discute despre scenariul organizării alegerilor parlamentare anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite