Partidul Şor, somat să verse la bugetul de stat 2 milioane de lei pentru încălcarea legislaţiei electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat încălcarea prevederilor Codului electoral la subiectul finanţării campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 de către Partidul Politic „Şor”.

CEC a stabilit că această formaţiune politică, având statut de concurent electoral în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie curent, a obţinut în total 2.090.000 lei în calitate de donaţii pentru campania electorală din partea unor agenţi economici care, în decurs de un an înainte de începerea perioadei electorale, au desfăşurat activităţi finanţate sau achitate din mijloace (fonduri) publice, ceea ce constituie o încălcare a prevederilor legislaţiei electorale.

Astfel, CEC a somat Partidul Politic „Şor” să verse la bugetul de stat suma de 2.090.000 lei, în termen de 6 luni din momentul adoptării hotărîrii de către CEC, cu dreptul achitării eşalonate a acestei sume.

Comisia anunţă că va sesiza Procuratura Generală în legătură cu informaţiile false indicate în Declaraţiile pe propria răspundere despre inexistenţa cotei de stat, străine sau mixte în capitalul social, precum şi privind lipsa restricţiilor prevăzute de Regulamentul privind finanţarea campaniilor electorale, depuse de agenţii economici: SRL „Forsbeta”, SC „Laslux” SRL, SRL „Vent Sistem Companie Climatica” şi SRL „Exfactor-Grup”.

Partidul Şor va ataca în instanţă decizia CEC

Într-un comunicat de presă emis de Partidul Şor se spune că formaţiunea lui Ilan Şor „a devenit din nou obiectul unei atitudini neobiective din partea Comisiei Electorale Centrale”. 

„Decizia incorectă şi nemotivată a CEC de a penaliza formaţiunea pentru o presupusă încălcare comisă în timpul campaniei electorale este o încercare de a afecta imaginea Partidului ”ŞOR”, care a înregistrat succes în alegerile parlamentare. Partidul ”ŞOR” consideră inadmisibile astfel de presiuni şi califică decizia respectivă nu doar ca un atac la adresa formaţiunii politice, dar şi o ofensă pentru cei 120 de mii de alegători, care au votat partidul la scrutinul parlamentar”, se spune în document.

Amintim că în alegerile parlamentare din 24 februarie, Partidul Şor a obţinut şapte mandate parlamentare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite