O delegaţie parlamentară şi una guvernamentală din Republica Moldova vor merge la Bucureşti pe 27 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

La şedinţa solemnă de la Bucureşti din data de 27 martie, prilejuită de centenarul unirii, Republica Moldova va fi reprezentată de o delegaţi parlamentară, dar şi de una guvernamentală. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care va conduce delegaţia Legislativului de la Chişinău, a declarat că în cadrul şedinţei va susţine un discurs, transmite IPN.

La un briefing de presă vineri, 23 martie, şeful Legislativului a menţionat că din delegaţie fac parte reprezentanţi ai formaţiunilor politice care şi-au manifestat dorinţa de participare la eveniment. 

Printre aceştia se numără deputaţi din fracţiunile Partidului Democrat, Partidului Popular European, Partidului Liberal Democrat, nu şi din fracţiunea Partidului Liberal. 

„Spre regret, colegii din Partidul Liberal, nu am înţeles care este motivaţia şi de ce, nu vor să participe la invitaţia colegilor noştri din Parlamentul României”, a spus Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului a adăugat că va avea o luare de cuvânt, pe care o va rosti în plen, alături de conducerea României – preşedintele român, preşedinţii celor două camere ale Legislativului, prim-ministrul şi principesa Margareta. La şedinţă va participa, de asemenea, şi o delegaţie guvernamentală.

Întrebat de ce şedinţa nu s-a organizat la Chişinău, Andrian Candu a declarat că sunt mai multe motive ce ţin de infrastructură, logistică, dar şi s-a ţinut cont de contextul electoral.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite