Cum explică Igor Dodon de ce Zinaida Greceanîi a fost propusă la funcţia de preşedinte al Parlamentului, dar nu la cea de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a declarat că lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, a fost propusă anume la funcţia de preşedinte al Parlamentului şi nu la cea de prim-ministru, pentru că este mai complicat să fie demis din funcţie speakerul decât premierul.

Igor Dodon a afirmat, în cadrul unei emisiuni la NTV-Moldova, că decizia Socialiştilor de a o propune pe Zinaida Greceanîi la această funcţie este una logică, subliniind că preşedintele Parlamentului este a doua persoană în stat.

Dodon a precizat că are nevoie de un speaker socialist inclusiv pentru situaţiile când preşedintele ţării este suspendat sau demis din funcţie, iar şeful Legislativului preia interimatul funcţiei.

Şeful statului a mai adăugat că socialiştii sunt în drept să ceară şi funcţia de prim-ministru, pentru că atât democraţii, cât şi reprezentanţi ai Blocului ACUM au fost la guvernare în ultimii 10 ani.

Comitetul Executiv Politic al Partidului Socialiştilor a decis în cadrul şedinţei de marţi, 9 aprilie, că nu va sprijini formarea unui Guvern minoritar condus de Blocul politic ACUM. Totodată, luând în considerare că PSRM a obţinut cele mai multe mandate parlamentare, Socialiştii au anunţat că pretind la funcţia de preşedinte al Parlamentului şi la şefia a două ministere - Ministerul Apărării şi Ministerul de Externe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite