Şapte utilizări mai puţin cunoscute ale mierii de albine. Cum poţi obţine un păr strălucitor şi o piele catifelată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mierea este un aliment complet, utilizat în aproape toată lumea şi în diverse scopuri de mii de ani. Poate fi folosită atât pentru uz intern, cât şi extern.

Dulce, parfumată şi vâscoasă, mierea este unul dintre cele mai sănătoase produse, recunoscută pentru numeroasele ei beneficii. Bogată în vitamine, antioxidanţi şi minerale, mierea naturală poate fi folosită cu succes nu doar în alimentaţie, ci şi pentru uz extern.

Iată câteva utilizări mai puţin cunoscute ale mierii, conform mnn.com:

1. Balsam pentru păr. Mierea reprezintă un ingredient minune pentru păr, inclus în diferite tratamente şi măşti. Adăugaţi o linguriţă de miere naturală într-un litru de apă caldă, dizolvaţi-o, apoi clătiţi-vă cu acest amestec părul proaspăt spălat. Rezultatul va fi un păr plin de strălucire, hidratat şi fără fire rebele.

2. Catifelează pielea. Deşi ar putea părea ciudat, spălatul pe faţă cu miere face bine tenului, ştiut fiind că acest produs are proprietăţi antibacteriene, conţine antioxidanţi şi nutrienţi care o hidratează. Pentru asta, puneţi în palma umedă puţină miere crudă, adăugaţi câţiva stropi de apă caldă, apoi întindeţi-o pe faţă, masând uşor cu mişcări circulare. La final, clătiţi cu apă din abundenţă.

3. Combate paraziţii intestinaţi. O băutură pe care o puteţi prepara foarte uşor acasă, din ingrediente naturale, este un bun tratament ne-medicamentos împotriva viermişorilor. Amestecaţi în părţi egale miere, oţet şi apă, apoi beţi pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă.

4. Vindecă rănile. Având acţiune antimicrobiană, mierea poate fi folosită pentru a trata leziunile pielii; important este să aveţi un produs natual, fără impurităţi, pe care o aplicaţi pe zona afectată.

5. Te scapă de acnee. Aplicaţi puţină miere pe zona cu acnee, curăţată în prealabili, lăsaţi să acţioneze o jumătate de oră, apoi clătiţi. Repetaţi şi în ziua următoare.

6. Hidratează pielea. Mierea ajută la hidratarea pielii, aşa că o puteţi înlocui sărurile şi uleiurile de baie cu un amestec realizat din trei linguri de miere şi două de ulei de măsline, pe care să îi adăugaţi în apa din cadă.

7. Efect calmat. Îndulceşte o cană cu ceai de muşeţel, fenicul ori lavandă cu o linguriţă de miere sau realizează un amestec din miere, ghimbir şi puţin suc de lămâie.

Vă mai recomandăm:

Care sunt beneficiile uleiului de muşeţel şi cum se prepară acest leac-minune

10 sfaturi esenţiale ca să ai un stomac sănătos. Semnele clare care trebuie să te trimită obligatoriu la doctor

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite