FOTO Revelaţia sfinţeniei în imagini: colinde, poezie şi expoziţie de icoane la Casa Corpului Didactic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colectivul Casei Corpului Didactic Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Palatul Copiilor Vaslui, Clubul Copiilor ,,Spiru Haret” Bârlad şi Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” Bârlad, a pregătit o surpriză vasluienilor în pragul sărbătorilor de iarnă

Un grup de oameni inimoşi ce au răspuns pozitiv la invitaţia domnului Cristinel Popa, directorul Casei Corpului Didactic Vaslui, au pregătit o manifestare pentru sărbătorile de iarnă cu tema ,,Revelaţia sfinţeniei în imagini”.  Marţi, 16 decembrie 2014, de la ora 12.00, metodiştii Casei Corpului Didactic Vaslui,  Silvia Rotaru şi Daniela Adam împreună cu bibliotecarul Liviu Munteanu au fost gazdele evenimentului ce a ţinut publicul în priză aproximativ două ore.

Colindele cântate cu atâta candoare de grupul vocal folcloric ,,Floarea dorului”, coordonat profesorii Adrian Călin şi Chiperi Elvis de la Palatul Copiilor Vaslui, au umplut inimile ascultătorilor de pace spirituală.
Apoi au fost recitate versuri de prof. Mirela Ciolacu din proaspătul album lansat luna aceasta intitulat ,,Din ieslea sufletului”. “În albumul  meu am adunat frânturi de timp şi le-am împletit cu migală într-un şirag al speranţei, iar din tăcerea infinită a cerului, am cules strălucirea perlelor de timp şi le-am aşezat în roua dimineţii pentru a îmbrăţişa cu căldură rodnicia naturii zămislite de Demiurg în primăvara vieţii”, a spus Mirela Ciolacu.

Manifestarea a fostz completată de vernisajul expoziţiei cunoscutului meşter popular bârlădean, prof. Dan Horgan, coordonatorul a 4patru cercuri de tradiţii din Bârlad. Dumnealui a venit cu aproape 100 de piese tradiţionale constând din icoane pe sticlă, icoane de vatră şi cruci din lemn cu motive arhaice ţărăneşti din colecţia proprie. Acestea vor rămâne expuse la CCD până la mijlocul lunii ianuarie.
 ,,Am ales această expoziţie cu diversitatea de lucrări pentru a aduce în amintirea românilor că tradiţiile noastre trebuie respectate şi aşezate la loc de cinste în inimile noastre. Petecul de pământ şi tradiţiile moştenite de la moşi strămoşi sunt lucrurile cele mai de preţ ale noastre şi care totodată ne caracterizează ca popor şi neam”, a spus artistul. Cuvântul de deschidere a manifestării i-a revenit cunoscutului etnograf Dan Ravaru de la Centrul de Promovarea şi Conservarea Tradiţiei Populare Vaslui şi nuzeografului Marian Antoniu de la Muzeul Judeţean Vaslui.

Citeşte şi:

FOTO Meşterul care îi învaţă pe copii arta încondeierii ouălor

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite