Celebra „ceramică de Șișești” ar putea ajunge pe rafturile unui hypermarket din Drobeta Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă înțelegerea dintre autoritățile locale și reprezentanții companiei stă în picioare, pentru brandul comunei va fi o lovitură de imagine fără precedent, dar și o piață de desfacere extrem de ofertantă.

Dacă lucrurile vor decurge conform planului autorităților locale, vasele fabricate manual vor avea chiar un stand special în respectivul magazin.

Localitatea în care trăiesc 3.620 de persoane are o fabrică de ceramică şi teracotă în care oamenii muncesc, zi de zi, la dospirea lutului şi a pământului, iar calitatea oalelor şi a plăcilor de teracotă fabricate de ei este apreciată de specialişti.

„Ceramica de Şişeşti se impune prin eleganţa formelor, păstrând vechea tradiţie, nefolosind smalţul şi utilizând pentru decorare motive străvechi (linia ondulată, triunghiul,brăduţul) şi culori naturale preparate din hume de culoare galbenă şi roşie”, este descrierea specialiștilor de la Muzeul Olteniei din Craiova.

Piață de desfacere și promovare fără precedent


Primarul din Șișești se întâlnește chiar în această după-amiază cu reprezentanții unui hypermarket din oraș pentru a pune la punct detaliile unei colaborări importante pentru brandul comunei mehedințene.

„În fiecare week-end se va amenaja în respectivul hypermarket un colț pentru olari, inclusive roata olarului, unde copiii vor putea să vină să învețe acest meșteșug sau să picteze manual obiectele. Pentru asta, noi vom adduce cermică nemodelată, iar pentru rafturi, vom adduce obiectele gata făcute, pentru a fi oferite spre vânzare”, ne-a spus primarul comunei, marian Răducan.

Potrivit acestuia, dacă se încheie cu success,  acest parteneriat va adduce o promovare benefică brandului comunei, dar și o piață de desfacere mult mai largă decât până acum.

Comuna fără șomeri

Centrul ceramic de la Șișești produce oale, ulcele, borcane, urcioare, străchini, sacsii pentru flori sau olane. Datorită centrului, comuna Șișești nu înregistrează niciun șomer. În localitate muncesc  25% din populație, restul fiind bătrâni și copii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite