CAMPANIE ADEVARUL Neviser Zaharcu, primul preşedinte al Colegiului Medicilor Tulcea

CAMPANIE ADEVARUL Neviser Zaharcu, primul preşedinte al Colegiului Medicilor Tulcea

Doamna doctor Neviser Zaharcu

Despre doamna doctor Neviser Zaharcu nu se mai pot spune multe lucruri noi, cariera de 34 de ani şi miile de pacienţi care îi datorează viaţa fiind mai mult decât de ajuns. În cadrul campaniei iniţiate de ziarul Adevărul, a voturilor cititorilor şi a juriului de specialitate, doamna doctor Zaharcu s-a clasat pe locul 3

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe holul cabinetului sunt mereu foarte mulţi pacienţi, iar ce spunea unul dintre aceştia este reprezentativ pentru cariera şi personalitatea medicului ce s-a clasat pe locul trei în viziunea cititorilor şi a juriului de specialitate : „Nu am auzit-o vreodată să ţipe la cineva!“.
S-a născut la Medgidia în urmă cu 59 de ani, iar după terminarea liceului a intrat la Facultatea de Medicină Generală „Carol Davila“ din Bucureşti. A absolvit în 1977, fiind deja căsătorită, şi a ajuns la Tulcea, la Dispensarul 6 din cartierul 23 August.
„Au scos şapte posturi la Tulcea şi am venit aici un grup de tineri medici, eram căsătorită cu un tulcean, aşa a fost soarta“ povesteşte doamna doctor Zaharcu.
Mai spune că fusese la Tulcea doar în vizită, dar apoi i-a plăcut mult diversitatea, faptul că sunt multe etnii : „Era ca un târg din poveşti, linişte, verdeaţă, Dunăre, foarte romantic“.

Primul preşedinte al Colegiului Medicilor

În cariera de medic internist a trecut prin mai multe funcţii, de la şef de secţie Medicală 1,  la cea de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, în perioada 2001-2005. Doamna Zaharcu a fost primul preşedinte al Colegiului Medicilor din Tulcea, în 1997.
Îşi aminteşte cu emoţie de primul caz deosebit cu care s-a confruntat în carieră, imediat după ce a ajuns la Tulcea.
„A venit la dispensar un bărbat cu un copil care se înecase cu ceva, un copil mic. Era disparere, eu m-am emoţionat la început, dar am căpatat curaj, l-am luat pe copil de picioare şi l-am învârtit, apoi şi-a revenit, am fost foarte bucuroşi. Apoi au fost multe, sute de situaţii grele, nu mai reţin tot,important e să salvezi omul, asta este frumuseţea meseriei şi a vieţii“ spune doamna doctor Zaharcu.

citeste totul despre: