Pe holul cabinetului sunt mereu foarte mulţi pacienţi, iar ce spunea unul dintre aceştia este reprezentativ pentru cariera şi personalitatea medicului ce s-a clasat pe locul trei în viziunea cititorilor şi a juriului de specialitate : „Nu am auzit-o vreodată să ţipe la cineva!“.
S-a născut la Medgidia în urmă cu 59 de ani, iar după terminarea liceului a intrat la Facultatea de Medicină Generală „Carol Davila“ din Bucureşti. A absolvit în 1977, fiind deja căsătorită, şi a ajuns la Tulcea, la Dispensarul 6 din cartierul 23 August.
„Au scos şapte posturi la Tulcea şi am venit aici un grup de tineri medici, eram căsătorită cu un tulcean, aşa a fost soarta“ povesteşte doamna doctor Zaharcu.
Mai spune că fusese la Tulcea doar în vizită, dar apoi i-a plăcut mult diversitatea, faptul că sunt multe etnii : „Era ca un târg din poveşti, linişte, verdeaţă, Dunăre, foarte romantic“.

Primul preşedinte al Colegiului Medicilor

În cariera de medic internist a trecut prin mai multe funcţii, de la şef de secţie Medicală 1,  la cea de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, în perioada 2001-2005. Doamna Zaharcu a fost primul preşedinte al Colegiului Medicilor din Tulcea, în 1997.
Îşi aminteşte cu emoţie de primul caz deosebit cu care s-a confruntat în carieră, imediat după ce a ajuns la Tulcea.
„A venit la dispensar un bărbat cu un copil care se înecase cu ceva, un copil mic. Era disparere, eu m-am emoţionat la început, dar am căpatat curaj, l-am luat pe copil de picioare şi l-am învârtit, apoi şi-a revenit, am fost foarte bucuroşi. Apoi au fost multe, sute de situaţii grele, nu mai reţin tot,important e să salvezi omul, asta este frumuseţea meseriei şi a vieţii“ spune doamna doctor Zaharcu.