UPDATE Mărturia dată de fiica evadatului de la Timişoara în urmă cu cinci ani: "Am fost violată de tatăl meu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un deţinut al Penitenciaului Timişoara este căutat în tot judeţul după ce, în urmă cu câteva minute, a evadat. Puşcăriaşul se afla la Giarmata unde muncea sub supravegherea paznicilor instituţiei. Bărbatul era încarcerat pentru viol, având de executat o condamnare de zece ani. Bărbatul executase până acum cinci ani de detenţie, urmând ca anul viitor cazul lui să fie analizat de Comisia de Eliberare.

UPDATE: 12.45 Poza violatorului fugar

Reprezentanţii penitenciarului au făcut publică fotografia cu faţa deţinutului evadat în această dimineaţă în timp ce se afla la muncile câmpului. Toţi gardienii de la Penitenciarul Popa Şapcă au fost chemaţi de acasă şi îl caută acum pe evadatul Carol Kasziba. La faţa locului adus şi un câine specializat pentru a lua urma evadatului.

UPDATE 11.50: UPDATE: Mărturia fiicei evadatului de la Timişoara: „Am fost violată de tatăl meu”

În urmă cu cinci ani, hotnews.ro a relatat povestea lui Carol Kasziba şi faptele josnice pe care le-a comis. În vara lui 2005 tocmai se întorsese de la puşcărie, unde fusese încarcerat pentru furt. Fetiţa lui de 14 ani, locuia cu mama acesteia, de care Kasziba era despărţit de ani buni. După întoarcerea din puşcărie, fata a mers la tatăl său să-i ceară nişte bani. Acesta i-a oferit dublu decât a cerut şi a invitat-o seara în oraş pentru a povesti cu ea. După ce a cerut permisiunea mamei şi a primit aprobarea, fata a mers cu tatăl său, care a dus-o la restaurantul Pescăruşul, aflat la marginea Lugojului. „La Restaurantul Pescarus am servit masa, am vorbit despre una, despre alta, iar cand s-a intunecat de-a binelea, mi-a spus sa iesim afara din local, ca sa-mi arate animalele salbatice. Am luat-o impreuna pe o alee dintre baltile cu peste si dupa circa 200 de metri s-a oprit si mi-a spus:
-    Da-ti pantalonii jos!
 Speriata, am ripostat.
- De ce sa-i dau jos?
- Pentru ca vreau sa fac dragoste cu tine.
- Dar eu nu am mai facut asa ceva.
- Nu-i nimic, o sa faci acum.
A pus mana pe mine si m-a fortat sa ma dezbrac. M-am zbatut cat am putut si am alunecat pe burta, rasucindu-ma intr-o parte. Apoi si-a dat jos pantalonii si m-a violat.”, este mărturia cutremurătoare a fetei dată jurnaliştilor de la Hotnews în urmă cu cinci ani. Vezi aici întreaga poveste!


UPDATE, ora 11.33:
Deţinutul evadat de la muncile câmpului se numeşte Carol Kasziba şi are 47 de ani. Înainte de încarcerare acesta locuia la Lugoj, unde sunt în prezent mama şi concubina lui. „Ne-am luat măsurile specifice şi în caz că apare pe raza noastră vom interveni”, a spus şeful Poliţiei Lugoj, Claudiu Chebici.

La această oră este un haos total din cauza lipsei de comunicare dintre Poliţie şi conducerea penitenciarului. Oamenii legii încă nu ştiu pe cine să caute pentru că nu au primit o poză cu evadatul. De asemenea, poliţiştii ridică un semn de întrebare vizavi de dreptul lui  Kasziba de a ieşi la muncă. „Deţinuţii cu o condamnare mai mare de cinci ani nu pot ieşi la lucru”, au spus surse din Poliţie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Timişoara, Magdalena Radu, evadatul a fost condamnat în 2005 pentru viol şi incest.


Atât oamenii legii, cât şi paznicii Penitenciarului Timişoara au pornit în căutarea evadatului. Localitatea de baştină a bărbatului este Lugoj, iar una dintre bănuielile poliţiştilor este că acesta ar încerca să ajungă acasă.
Directorul Penitenciarului Timişoara, Georgică Alexeev, a spus că în cei cinci ani de detenţie, puşcăriaşul nu a creat niciun fel de probleme. "A muncit zi de zi. Nu am avut niciodată probleme cu el. Chiar urma, ca anul viitor, să intre în Comisia de Eliberare care putea decide punerea lui în libertate", a spus Alexeev.
Acesta a mai precizat că deţinutul este căutat în prezent pe teritoriul comunei Giarmata, acolo unde bărbatul lucru.

image

VOM REVENI CU AMĂNUNTE

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite