Târgu-Jiu: A venit din Canada să vadă Coloana Infinitului şi a găsit-o înconjurată de schele

Târgu-Jiu: A venit din Canada să vadă Coloana Infinitului şi a găsit-o înconjurată de schele

Schelele au fost montate doar pentru verificări, urmând ca mâine să fie demontate

Livia Ghidescu, o tânără de 39 de ani, din Craiova, stabilită în Montreal, a revăzut astăzi Coloana Infinititului, după exact 25 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta a găsit opera lui Brâncuşi înconjurată de schele, întrucât astăzi au ajuns la Târgu-Jiu şi specialiştii în monumente istorice, care au inspectat astăzi Coloana Infinitului pentru a vedea dacă are nevoie de intervenţii majore. Dorin Dănilă, proiectantul general al restaurării operelor brâncuşiene, a dat însă asigurări că nu va fi o restaurare totală: „Valoarea pe care a căpătat-o după 11 ani prin patină trebuie păstrată. Este o integrare perfectă în spaţiu şi am scăpat de acea senzaţie de nou din 2000, imediat ce s-a terminat, care avea un aspect puţin neplăcut, de proaspăt. Trebuie să avem grijă să intervenim numai acolo unde este necesar”. 


Femeia de 39 de ani, din Craiova, a vorbit cu admiraţie despre Coloana Infinitului.


„N-am fost aici de 25 de ani. Este emoţionant să vezi aşa ceva. Multe ţări ar vrea să o aibă. E un lucru bun dacă va fi restaurată Coloana Infinitului”, a spus Livia Ghidescu. Mama sa, Jana Ghidescu, le-a recomandat specialiştilor să îngrădească opera lui Brâncuşi, astfel încât turiştii să nu mai lase autografe, însă i s-a transmis că nu este nevoie, întrucât în curând vor fi montate camere de supraveghere.


Schelele au fost montate doar pentru verificări, urmând ca astăzi să fie demontate.


Concluzile specialiştilor vor fi prezentate mâine, în


citeste totul despre: