Târgovişte: Explozie la Mechel Târgovişte

Târgovişte: Explozie la Mechel Târgovişte

Târgovişte: Explozie la Mechel Târgovişte

Un cuptor cu var supraîncălzit a explodat la Târgovişte. Accidentul de muncă s-a soldat cu patru răniţi.


În această dimineaţă, în jurul orei 09,30, la Combinatul Mechel Târgovişte, a avut loc o explozie la un cuptor cu var.
(foto în stânga)


"Accidentul s-a produs la cuptorul vertical de la fabrica de var, un cuptor de vreo 30 de metri înălţime. Pe platforma cuptorului, care se află la un 20 de metri înălţime faţă de sol, se aflau patru angajaţi ai combinatului, care au deschis uşa de vizitare. Un pod de var s-a desprins din cuptorul aflat în curs de răcire şi praf de var încins a cuprins platforma pe care erau muncitorii" a declarat inspectorul ITM Dâmboviţa, Ion Fleşaru.

Acesta a mai adăugat că în urma deflagraţiei au fost răniţi patru angajaţi ai combinatului. "Cei mai afectaţi de suflul exploziei au fost Ion Bucur, muncitor care prezintă arsuri de gradele II şi III pe 80% din suprafaţa corpului şi Adriana Rizea, inginer tehnolog care a suferit arsuri de gradele I şi II pe 30% din corp. Aceştia au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti."

Ceilalţi doi răniţi, Tudor Gheorghe şi Ion Moiceanu, au arsuri uşoare în zona feţei şi pe mâini dar cea mai afectată parte o reprezintă ochii afectaţi de praful de var încins.


"La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte au fost aduşi patru răniţi. Doi dintre aceştia au prezentat arsuri în proporţie de 50% din suprafaţa corpului şi au fost transportaţi la Spitalul de Arşi Griviţa din Bucureşti. Ceilalţi doi răniţi se află la Urgenţe la Târgovişte şi prezintă arsuri la nivelul feţei şi leziuni de glob ocular", a declarat Dr. Carmen Marcu, şef serviciu UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Salvările au ajuns în jurul orei 11.00 la Spitalul de Arşi din Bucureşti.