FOTOGALERIE Sărbători printre zăbrele: Deţinuţii au s-au pregătit pentru venirea lui Moş Crăciun

FOTOGALERIE Sărbători printre zăbrele: Deţinuţii au s-au pregătit pentru venirea lui Moş Crăciun

Deţinuţii s-au transformat în cei trei magi veniţi tocmai de la Răsărit

Deţinuţii din cadrul Penitenciarului Slobozia l-au aşteptat ieri pe bătrânelul îmbrăcat în hainele roş-albe. În jurul bradului împodobit, aceştia au cântat colinde şi au pus în scenă un moment dramatic de inspiraţie biblică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sala de festivităţi a Penitenciarului Slobozia a devenit neîncăpătoare. Deţinuţii şi-au luat cu ei colegii de celule, singura lor familie acum în prag de sărbătoare, şi au încercat să aducă magia Crăciunului în sufletele tuturor.

Transformaţi în grupuri de colindători, aceştia au interpretat cântecele sfinte cu mult talent. Pe chipurile lor se citea dorinţa de a fi afară şi de a petrece alături de familiile lor.

La fel a simţit şi tânărul Alexandru Stoica (22 de ani), închis pentru ucidere din culpă. El îi acompania la orgă pe colegii lui care cântau colinde.

Tânărul şi-ar fi dorit să fie în libertate şi să meargă la colindat alături de ceilalţi flăcăi de pe strada sa. Chiar dacă se află la puşcărie, Moş Crăciun nu l-a uitat. El a primit în dat vizita rudelor sale.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO

„Este cel mai frumos cadou pe care l-am primit de sărbători. Părinţii mei vin frecvent să mă viziteze, însă de data aceasta a însemnat mult mai mult. Ei au adus cu ei sărbătoarea şi la mine în suflet“, a declarat deţinutul emoţionat.

Hristos s-a născut printre zărbrele

După ce au terminat de colindat, puşcăriaşii i-au invitat pe cei prezenţi să urmărească un mic moment dramatic. Ei au pus în scenă o scurtă piesă de teatru ce a reprezentat scena naşterii Domnului.

„Este foarte frumos spectacolul pe care ei l-au organizat. Toţi au fost foarte bucuroşi în momentul în care au auzit că vom face ceva special anul acesta, cu ocazia venirii sărbătorilor de iarnă“, a declarat Iulian Vasile, unul din organizatorii spectacolului desfăşurat la Penitenciarul Slobozia.

citeste totul despre: