Perdelele forestiere ar fi putut împiedica blocajul de pe drumurile din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perdelele forestiere ar fi putut împiedica sau, cel puțin, diminua problemele pe care viscolul și ninsorile abundente le-au creat în partea de SE a Prahovei. Cel puțin, așa consideră prefectul județului, Florin Adrian Dobre, după cum a declarat în cadrul unei emisiuni de la Valea Prahovei TV.

Prefectul susține că discuții pe această temă au fost și în anii trecuți, însă nu s-a ajuns la niciun acord cu proprietarii terenurilor din imediata vecinătate a arterelor județene. Însă, negocierile vor fi reluate, ținând cont și de normele legislative implementarea măsurilor de acest gen pentru siguranța populației în caz de calamități naturale.

„Sunt niște rigori legislative, care ne vor ajuta să purtăm, acum, altfel discuțiile cu proprietarii terenurilor de lângă drumurile județene. Se va face o expertiză a locurilor respective, se va stabili un preț, iar după ce vom reuși să facem exproprierile se va trece la o campanie amplă de plantări", a declarat Adrian Florin Dobre.

Reamintim că în urma ninsorilor din această lună, zeci de drumuri județene au fost blocate de nămeții viscoliți. Problemele au fost întâlnite, cu  precădere în zona de SE a județului, o zonă de șes.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite