S-au “licitat” posturile titularizabile. Vezi aici ce catedre nu au fost ocupate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 45 de posturi doar 16 au fost ocupate de dascăli. Posturile rămase libere sunt în domeniul artelor. Pentru acestea fie nu există candidaţi, fie dascăli nu au luat examenul de titularizare.

Zarvă mare ieri dimineaţă în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş. Zeci de profesori aşteptau nerăbdători la intrarea în cantină să înceapă şedinţa publică pentru repartizarea posturilor titularizabile

Deşi programată de la 10.00, şedinţa a început cu o oră mai târziu. Doar profesorii care au avut rezultate peste nota 7 la examenul de titularizare, adică 31 % din cei 1375 de candidaţi înscrişi, au participat la şedinţa publică pentru a fi repartizaţi pe unul din cele 45 de posturi vacante.

Catedrele scoase la concurs au fost în domenii precum arhitectură, arte, dans, educaţie fizică, educatori, învăţători, geografie, engleză, franceză, matematică, muzică, şah, tenis de câmp etc.


Numai 16 posturi ocupate

Nici măcar jumătate dintre catedele vacante nu s-au ocupat în urma şedinţei publice de ieri. Doar 16 posturi din 45 au fost repartizate, pentru restul de 29 neexistând profesori specializaţi care să le ocupe.

VEZI AICI CE POSTURI AU RĂMAS VACANTE ÎN ARGEŞ ÎN URMA TITULARIZĂRII!


“Toate posturile rămase libere sunt din aria curricular a artelor. Nu au fost ocupate din lipsă de candidaţi sau pentru că nu au fost oameni care să ia note peste 7 la examenul de titularizare. Scoatem de zeci de ani posturile acestea şi nu se ocupă. Credeţi că în fiecare an termină 100 de profesori Conservatorul la pian ca să ocupe aceste posturi?Dacă erau 50 de posture de matematică se ocupau toate, dar pentru arte nu sunt candidaţi”, explică inspectorul şcolar general Gabriel Bratu.

Caută posturi în Giurgiu
Nici profesorii care au obţinut note mari la examenul de titularizare nu au prins un post deoarece catedrele pentru specializarea lor nu au fost scoase la concurs. Este şi cazul profesoarei care a obţinut singura notă de 10 din judeţul Argeş, Cristina Iuliana Ciucă, de 30 de ani. Tânăra a intrat în învăţământ în urmă cu şapte ani pe un post de suplinitor, iar în ultimii ani a predate biologia la Liceul din Costeşti pe un post rezervat pentru concediu de creştere a copilului.

Din septembrie, titulara postului se întoarce, iar Cristina Ciucă va fi nevoită să predea în altă parte. Deşi a obţinut cea mai mare notă care în mod normal i-ar permite să predea  biologia la orice liceu din judeţ, pentru ea nu există o catedră întreagă vacantă în Argeş, aşa că va fi nevoită să aleagă un post în alt judeţ sau să se mulţumească din nou cu un post de suplinitor.

image

Cristina Ciucă, singura profesoară de nota 10 din Argeş


“Mai rămân în Giurgiu două posturi şi cred că o să merg acolo şi sper ca din septembrie să reuşesc să mă detaşez în Argeş pentru că n-o să pot face naveta cu un salariu de 800 de lei. Mai am un avantaj că sunt însărcinată şi pot intra în concediu.De şapte ani în fiecare an dau titularizarea şi mereu am obţinut note peste 8.Mi-a plăcut biologia din totdeauna şi chiar dacă am ştiut că nu sunt posturi am sperat că mă pot transfera”, spune Cristina Ciucă.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite