Un cioban a fost atacat de urs în Masivul Retezat. Tânărul a fost muşcat de animal după ce i-a pus lanterna în faţă

Un cioban a fost atacat de urs în Masivul Retezat. Tânărul a fost muşcat de animal după ce i-a pus lanterna în faţă

FOTO: ARHIVĂ.

Un adolescent a fost transportat în stare gravă la spital a după ce a fost atacat de un urs, la o stână din Masivul Retezat. A fost necesară intervenţia unui elicopter SMURD pentru preluarea victimei de pe munte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salvamontiştii din Retezat au acordat primul ajutor unui tânăr de 17 ani, din satul Ohaba Sibişel, rănit de un urs în noaptea de vineri spre sâmbătă. Adolescentul avea grijă de o turmă de oi în Zănoaga (Masivul Retezat), căreia ursul i-a dat târcoale.

Auzind zgomote, tânărul s-a îndreptat cu lanterna aprinsă spre oi, iar şi ar fi fost luat prin surprindere de ursul, tulburat de lumina lanternei. Animalul l-a atacat, iar victima a fost muşcată şi zgâriată. Cele mai grave răni i-au fost provocate în zona gambei piciorului. Din cauza traseului dificil pentru transportul tânărului la spital, a fost solicitat ajutorul unui elicopter SMURD.

„Apelul la 112 a fost primit la ora 4, este vorba de o persoană care desfăşura activităţi de oierit. S-a deplasat un echipaj al Salvamont până la locul unde se afa rănitul, iar după ce i-a fost evaluată starea de sănătate, a fost solicitată intervenţia unui elicopter SMURD, care în jurul orei 7 dimineaţa l-a preluat şi l-a transportat la o clinică din Târgu Mureş”, a declarat, pentru adevarul.ro, Bogdan Dănăiaţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii De Urgenţă Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Viperele au făcut o nouă victimă în Masivul Retezat: un student aflat în Rezervaţia Gemenele a fost muşcat

Un tânăr de 27 de ani a fost muşcat de vipere în timp ce desfăşura activităţi de cercetare în Rezervaţia Ştiiţifică Gemenele din Masivul Retezat.

FOTO Marmotele fac senzaţie în Retezat. Rozătoarele s-au trezit din hibernare şi se desfată la soare, sub ochii turiştilor

Turiştii care vizitează Parcul Naţional Retezat au ocazia să întâlnească o mulţime de marmote, trezite din hibernarea de peste iarnă. Cele mai multe pot fi văzute în jurul Lacului Bucura, la peste 2.000 de metri altitudine.

Avertisment din Retezat: de ce este interzis scăldatul în lacurile glaciare, cele mai atractive locuri din parcul naţional

Turiştii ajung în număr ridicat în această perioadă în Parcul Naţional Retezat, iar zonele cele mai atractive sunt lacurile glaciare. Administraţia rezervaţiei naturale avertizează asupra pericolelor la care se expun călătorii care vor să se scalde în ochiurile de apă.

citeste totul despre: