Mănăstirea Colţ e în pericol de a fi executată silit pentru datoriile din 1995

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica mănăstirii Colţ este una dintre cele mai vechi monumente religioase din Ţara Haţegului. FOTO ADEVĂRUL. D.Guţă.
Biserica mănăstirii Colţ este una dintre cele mai vechi monumente religioase din Ţara Haţegului. FOTO ADEVĂRUL. D.Guţă.

Una dintre cele mai vechi mănăstiri din judeţul Hunedoara a fost somată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală să plătească datoria de aproximativ 6.500 de lei către bugetul de stat, altfel va fi executată silit. Fiscul a pus sechestru asigurator pe bunurile bisericii, construite la poalele Retezatului.

Mănăstirea Colţ are restanţe la bugetul de stat de 6.500 de lei, potrivit datelor făcute publice de Fisc. ANAF a trimis somaţii de plată mănăstirii hunedorene şi a dispus impunerea unui sechestru asigurator pe bunurile din patrimoniul ei.

„Datoriile au fost cauzate de neplata unor impozite, pentru salariile angajaţilor, din anul 1995. Stareţul mănăstirii ne-a spus că va plăti aceste restanţe. În ciuda faptului că este un obiectiv turistic şi religios important, mănăstirea nu a putut achita dintr-o dată aceste datorii, însă cu siguranţă o va face, eşalonat”, a precizat preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.


Episcopia nu poate achita datoriile acumulate de mănăstire, care se administrează singură. Biserica mănăstirii Colţ este considerată una dintre cele mai frumoase biserici de piatră din Ţara Haţegului. Situată în comuna Râu de Mori, judeţul Hunedoara, biserica este una dintre primele lăcaşuri de cult atestate pe teritoriul României, fiind construită în anii 1310-1315 de familia nobiliară a Cândeştilor.
 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite