Măsuri anti caniculă pentru animalele de la Zoo şi din adăpost: apă din belşug, legume şi fructe congelate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urs în piscină la Zoo Galaţi,sursa: Florin Matei/Zoo Galaţi
Urs în piscină la Zoo Galaţi,sursa: Florin Matei/Zoo Galaţi

La peste 35 de grade Celsius, animalele au nevoie de apă din belşug şi hrană bogată în vitamine. La Grădina Zoologică din Galaţi, îngrijitorii au pregătit meniuri răcoroase, bogate în fructe şi legume. Măsurile speciale sunt valabile şi pentru câinii din padoc, unde ţarcurile sunt stropite în permanenţă cu furtunul.

Animalele de la Grădina Zoologică din Galaţi, aflată la 15 kilometri de reşedinţa de judeţ, au parte zile acestea caniculare, de apă din belşug, meniuri răcoroase, bogate în fructe şi legume, dar şi de peşte. 

„Pe perioada caniculei, urşii primesc un meniu bogat în fructe şi legume precum: mere, morcovi, caise, banane, piersici. Au şi pepene roşu de la camera frig, care este aproape ca o îngheţată. Avem în vedere să le dăm şi îngheţată de fructe. De asemenea, urşii au bazin cu apă , adăposturile sunt ventilate mai des, apa se schimbă de două-trei ori pe zi”, spune Iuliana Lificiu, director interimar la Grădina Zoologică Galaţi.

Desigur, cei mai afectaţi de caniculă sunt tigrii siberieni, pentru care bazinul de apă şi gustările pline de vitamine sunt salvatoare. „Ei au bazin cu apă, stau la umbră, iar adăpostul este mereu udat şi ventilat”, spune directorul parcului Zoo.

Şi la adăpostul de animale „Ajutaţi-l pe Lăbuş” de la marginea Galaţiului au fost luate măsuri anti caniculă. 

animale

Foto: C. Mazilu 

Pentru ca animalele să nu sufere de cald, ţarcurile sunt stropite în permanenţă cu furtunul. 

„Este vară, iar zilele toride afectează şi animalele din adăpostul <Ajutaţi-l pe Lăbuş>. Acolo unde am putut, am aşezat cearşafuri răcoroase, iar zilnic stropim ţarcurile cu apă. Nu este, însă, suficient, atunci când temperaturile depăşesc 35 de grade Celsius. Pentru a le ajuta să treacă cu bine peste vremea caniculară, avem mare nevoie de plasa verde pentru a monta pe ţarcurile care sunt chiar în bătaia soarelui, dar şi de băliuţe (vase pentru spălat - n.r.) pentru o bălăceală mai mult decât binevenită”, este mesajul Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş“. 

galaeta

Foto: C. Mazilu 

Vă recomandăm şi: 

Povestea „Indianului”, motanul terapeut care ajută animalele să treacă peste traumele suferite FOTO

Cum trăieşte ultima supravieţuitoare a unui cătun de pe malul Siretului. „Am rămas doar cu căţeii. Cu ei, mai uit de necazuri” FOTO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite