Gălăţeancă violată şi ucisă cu bestialitate în Italia. Cadavrul a fost identificat cu greu de poliţiştii din Salerno

Gălăţeancă violată şi ucisă cu bestialitate în Italia. Cadavrul a fost identificat cu greu de poliţiştii din Salerno

Roxana Alina Rîpă. FOTO gazetaromaneasca.com

Potrivit presei din Italia, victima se numeşte Roxana Alina Râpă şi este din oraşul Galaţi. Ea se afla în Peninsulă din mai 2015, după ce înainte avusese un atelier de coafură în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii italieni au reuşit să descâlcească misterul femeii găsite moartă pe un câmp din apropiere de Salerno, chiar în ultima zi a anului 2015. După luni întregi de căutări, răstimp în care s-au făcut verificări în bazele de date ale mai multor ţări europene, oamenii legii au descoperit, în sfârşit, că victima este româncă şi că ultimul ei domiciliu în ţara natală fusese în oraşul Galaţi.

Potrivit  presei din Italia (printre care şi publicaţia de limbă română gazetaromaneasca.com), femeia ucisă se numea Roxana Alina Rîpă, avea 34 de ani şi sosise în Peninsulă în luna mai a anului 2015, după ce în România avusese anterior un salon de coafură şi cometică.

De altfel, în baza de date a oficiului Registrului Comerţului figurează o persoană fizică autorizată (PFA) cu acest nume, care-şi desfăşura activitatea pe strada Tecuci, la blocul M7 (undeva către Fileşti, după intersecţia cunoscută sub numele de „Maşnetz”.

Presa italiană menţionează că femeia avea un fiu, lăsat cu rudele în România, însă deocamdată nu este clar cine sunt rudele respective şi nici dacă ele au fost contactate de către poliţişti.

O crimă de un sadism rar întâlnit

În ceea ce priveşte împrejurările în care s-a produs crima din 31 decembrie 2015, anchetatorii au dezvăluit că Roxana Alina Rîpă a fost mai întâi sufocată şi apoi i s-a tăiat gâtul, cu circa 48-72 de ore înainte să fie găsită.

Cadavrul, cu pantalonii daţi jos ca şi cum ar fi consumat cu puţin timp înainte un raport sexual, era cu faţa în jos. Există ipoteza că ar fi vorba despre un viol, însă, în acelaşi timp, presa din Italia spune că românca era prostituată, deci nu este exclusă nici varianta că raportul sexual ar fi fost consimţit.

De altfel, gazetaromaneasca.com scrie că „în Italia trăia la graniţa provinciei napolitane şi anchetele Echipei Mobile din Salerno au permis identificarea ei prin intermediul unei serii de mărturisiri strânse din lumea prostituţiei”.

Deocamdată, poliţiştii italieni încă îl caută pe cel (sau cei) care au comis crima, în lucru fiind mai multe piste, printre care violul, jaful şi chiar o răfuială între două tabere de proxeneţi.

citeste totul despre: