Jaful anului la Galaţi: A fost furat un excavator! Hoţii au legat paznicul şi au dispărut cu utilajul de 10 tone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilajul furat paracă a intrat în pământ. Poliţiştii gălăţeni au cerut colegilor lor din judeţele vecine sprijinul pentru căutarea excavatorului furat.

Daniel Vieru, în vârstă de 29 de ani, din comuna Frumuşiţa, a trecut aseară prin clipe de groază, când trei indivizi l-au snopit în bătaie. Aceştia au intrat în incinta punctului de lucru al SC Vega 93, din localitatea Vameş, pe care Vierul îl păzea, l-au bătut, l-au electrocutat, l-au legat de mâini şi de picioare şi l-au aruncat într-un colţ al gheretei. Până s-a dezmeticit victima, hoţii au reuşit să fugă cu un ditamai buldo-excavator de 10 tone.

„Au intrat peste mine şi m-au bătut de nu am mai ştiu ce-i cu mine. M-au şi electrocutat la gât cu un aparat cu electroşocuri. Când m-am trezit, m-am târât spre sat, iar nişte localnici l-au anunţat pe şeful de post. Poliţiştii au fost cei care m-au dezlegat”, spune Daniel Vieru, victima tâlhăriei.

Un echipaj al ambulanţei l-a transportat pe tânăr la spital, unde a şi fost internat în secţia Neurochirurgie pentru mai multe investigaţii.

„Paznicul a fost legat la mâini şi la picioare  şi electrocutat de câţiva hoţi. Suntem mai tari decât americanii pentru că ai nevoie de multă îndemânare pentru a deplasa, a ascunde şi a găsi un cupărător pentru un excavator. Suntem pe calea cea bună golăniei multilaterale”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Hoţii nu au fost identificaţi până acum, iar poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz.

„Poliţiştii gălăţeni au solicitat sprijin şi colegilor din judeţele limitrofe în vederea identificării utilajului sustras”, spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite