Din Vrancea nu s-a exportat carne de cal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandalul cărnii de cal a ajuns şi în România
Scandalul cărnii de cal a ajuns şi în România

Anul trecut, prin abatorul de la Homocea s-au sacrificat doar patru cai, care erau însă seropozitivi iar carnea a fost incinerată.

Vrancea are două abatoare pentru sacrificarea animalelor, la Focşani şi la Homocea, Prin intermediul acestora, nici anul trecut, dar nici la începutul acestui an nu au existat solicitări pentru sacrificări cabaline pentru o eventuală comercializare de carne de cal.

La abatorul din Homocea s-au tăiat totuşi patru cai, care erau bolnavi şi a cărăr carne a fost incinerată.

„Este exclus ca judeţul nostru să aibă probleme legate de carnea de cal. Nici nu se poate exporta oricum această carne. Ea nu prezintă probleme pentru siguranţa alimentelor, nici pentru oameni. Este comestibilă, însă consumatorii trebuie să fie informaţi. Nu am avut până acum solicitări de comercializare carne de cal”,a declarat medicul veterinar Necula Botezatu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Vrancea.

România a fost învinovăţită că este ţara din care provin caii sacrificaţi folosiţi de Comigel, compania franceză care produce alimente pentru distribuţia în Europa, ridicând temeri legate de faptul că problemele sunt mult mai mari decât s-a crezut iniţial.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite