Aparatură de peste un milion de euro la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Focşani. Ce ustensile vor fi cumpărate
0Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Pantelimon“, din Focşani, va fi dotată cu aparatură medicală a cărei valoare va depăşi un milion de euro, în baza unui contract încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud - Est.
Deşi este serviciul medical cu cea mai mare adresabilitate şi activitate, Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului „Sf. Pantelimon” Focşani nu a beneficiat până acum de o dotare corespunzătoare.
Spitalul se află în administrarea Ministerului sănătăţii, fiind printre singurele unităţi din ţară care nu se află la autoritatea locală.
Cu toate acstea, angajaţii Consiliului Judeţean au scris un proiect pe fonduri europene pentru dotare cu aparatură, iar rezultatul a fost unul cu succes.
Astfel, UPU se va dota cu aparatură de peste un milion de euro. Vorbim aici de un ecograf dopler, două ecografe portabile, masă de efectuare operaţii chirurgicale, 21 de paturi hidraulice şi resucitare, 12 electrocardiografe, 12 seringi automate, monitoare, defebrilatoare, tărgi şi scaune cu rotile etc. Doarea va deveni efectivă în luna mai a anului viitor.
"Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon", Focşani este serviciul medical cu cea mai mare adresabilitate şi activitate în domeniu. Astfel, dotarea cu aparatură modernă de specialitate va contribui substanţial la îmbunătăţirea calităţii actului medical, în luarea deciziilor medicale imediate în ceea ce priveşte diagnosticarea în regim de urgenţă a pacienţilor. Necesitatea dotării cu aparatură medicală a UPU Focşani este cu atât mai mare cu cât Spitalul Judeţean "Sf. Pantelimon" Focşani este aşezat într-o zonă cu trafic intens, reprezentând prima şansă la viaţă pentru toate victimele accidentelor rutiere de pe raza judeţului Vrancea şi nu numai", potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Vrancea.
La UPU Focşani se asigură primul ajutor şi asistenţa medicală de urgenţă persoanelor de pe raza întregului judeţ Vrancea fiind, o unitate de o importanţă strategică din punct de vedere medical. Zilnic, peste 150 de pacienţi treg pragul Unităţii de Primire Urgenţe, ceea ce înseamnă o medie de 50.000 de pacienţi pe an. Dintre aceştia, mai mult de jumătate rămân internaţi pe secţiile şi compartimentele spitalului.