Şefa Patronatelor Medicilor de Familie: „Doctorii nu pot lucra cu cardurile de sănătate în afara programului fără a fi remuneraţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, susţine că medicii de familie nu vor completa cardurile de sănătate ale pacienţilor în timpul programului pentru că aceasta activitate trebuie remunerată separat.

Medicul Doina Mihăilă a declarat la Craiova că federaţia pe care o conduce promovează introducerea introducerea cardurilor de sănătate, însă nu este de acord ca medicii de familie să fi obligaţi să lucreze cu ele fără a primi bani în plus.

„Aceste carduri sunt bune în general, dar acest lucru nu trebuie să se întâmple pe banii noştri. Informatizarea aceasta costă foarte mulţi bani, iar munca trebuie remunerată. Medicul nu pote înscripţiona aceste carduri doar în afara programului. Munca trebuie răsplătită cu un contract cu valoare. În plus, nu uitaţi că suntem medici, nu informaticieni. Sunt colegi care nu ştiu să lucreze pe calculator. Ce fac ei? Plătesc pe cineva? Îi dăm încă o muncă în plus neplătită“, a declarat Doina Mihăilă astăzi la Craiova, cu ocazia Conferinţei Regionale „Zilele Medicinii de Familie Craiovene“, ediţia a II-a.

În ceea ce priveşte contractul cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, medicul Doina Mihăilă a spus că aşteaptă să vadă varianta finală a contractului, la care vor aduce şi câteva completări. „Dacă la Monitor vor ieşi normele aşa cum avem promisiuni, vom avea o perioadă de graţie de o lună pentru a face un act adiţional“, a spus preşedinteleFederaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite