Constanţa: Elevii trebuie să îşi cunoască drepturile la terminarea liceului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După terminarea liceului, elevii au dreptul la indemnizaţia de şomaj
După terminarea liceului, elevii au dreptul la indemnizaţia de şomaj

Direcţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa (DJT) în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa (AJOFM) au organizat ieri o acţiune de informare a tinerilor cu privire la avantajele încadrării pe piaţa muncii.

Acţiunea a avut loc la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, iar grupul ţintă a fost elevii claselor a XII-a. Reprezentanţii AJOFM şi DJT Constanţa le-au prezentat elevilor avantajele pe care le oferă statul celor care îşi finalizează studiile în România. Elevii au aflat că, în termen de 60 de zile de la absolvirea cursurilor liceale, statul asigură acestora dreptul la 6 luni în care pot beneficia de indemnizaţia de şomaj, în cazul în care, în această perioadă nu urmează cursurile unei facultăţi.

De asemenea, din poziţia de şomer, absolvenţii pot participa la cursuri gratuite de specialitate, au posibilitatea de a obţine un loc de muncă prin bursa locurilor de muncă şi pot beneficia de consiliere profesională gratuită din partea AJOFM Constanţa.

Organizatorii spun că astfel de întâlniri se vor desfăşura şi pe parcursul anului 2010, acesta fiind începutul unei colaborări spre sprijinul tinerilor constănţeni.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite