Pivotul Cătălin Baciu, primul transfer la U-Mobitelco Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incep transferurile la U Mobitelco Cluj
Incep transferurile la U Mobitelco Cluj

Pivotul Cătălin Baciu, component al naţionalei, este primul transfer al echipei U-Mobitelco Cluj, jucătorul revenind în oraşul natal, după şase ani petrecuţi în SUA.

La cei 2.17 metri, 120 de kilograme, 23 de ani, din care şase petrecuţi în SUA, la Liceul Veritas Christian Academy şi Clemson University, Cătălin Baciu pare transferul perfect pentru formaţia ardeleană, de la care a şi plecat peste Ocean. Oficialii de la U-Mobitelco l-au contactat de ceva timp, iar în ultimele zile au purtat negocierile, semnând luni un contract valabil pe următorul sezon, cu drept de prelungire pe încă unul. "Încercăm să facem o echipă competitivă şi este normal să ne gândim la jucători autohtoni. Cătălin Baciu este exact ce avem nevoie şi cred că, împreună cu Silvăşan şi Chetreanu, vor forma un trio redutabil. Sunt convins că în cei 6 ani petrecuţi în SUA, Baciu a acumulat multă experienţă şi ne va util", a declarat preşedintele executiv Mircea Cristescu, luni, pentru Mediafax.

La rândul său, fostul internaţional Robert Reisenbuchler a precizat: "E un proiect la Cluj pentru sezonul viitor, care cred că va fi în avantajul echipei, dar şi al lui Baciu. Va conta experienţa lui din SUA, dar venirea la Cluj va contribui şi pentru dezvoltarea sa viitoare. Va merge şi la naţională, în preliminariile CE din 2013, deci nu putem decât să ne bucurăm", a spus Reisenbuchler, care este agent FIBA şi îl reprezintă pe pivotul clujean.
Cătălin Baciu, Bobo cum îi spun prietenii, este fericit pentru revenirea acasă. "Îmi pare foarte bine că am semnat cu echipa din Cluj. Sunt acasă, împreună cu familia şi prietenii. Vreau să le spun fanilor şi tuturor iubitorilor de baschet din Cluj că, deşi am fost plecat 6 ani, să aibă răbdare cu mine, pentru că nu îi voi dezamăgi. Sunt fericit de revenire şi abia aştept să înceapă meciurile. Voi merge la echipa naţională, deci voi reveni în sala din Cluj abia prin luna septembrie".

Cătălin Baciu a plecat în SUA în vara anului 2007, după un an de la câştigarea titlului european în Divizia B valorică, cu naţionala U18 a României. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite