Ministrul Agriculturii a promis: banca de gene va funcţiona, de anul viitor, în Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la deschiderea târgului „Toamna buzoiană", ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că anul viitor România va avea o bancă de gene pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale şi aromatice, pentru a realiza culturi din sămânţă proprie. Noua unitate va funcţiona la Buzău sub coordonarea specialiştilor de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău.

„Este o preocupare a întregului guvern pentru acest obiectiv extrem de important în cercetarea ţării, care, practic, îşi propune realizarea seminţelor necesare pentru a realiza culturi din sămânţă proprie”, a declarat Daea.

Ministrul agriculturii a spus că „a fost creat cadrul juridic pentru realizarea băncii de gene la Staţiunea de cercetare legumicolă din Buzău”.

„Hotărârea de guvern a fost aprobată, am creat cadrul juridic ca să putem să le acordăm sume importante de la bugetul statului pentru teme de cercetare majore. Avem în vedere ca la Buzău, cu fonduri europene şi cu contribuţia guvernamentală, să realizăm banca de gene pentru legumicultură, pentru floricultură, pentru plante medicinale şi aromatice”, a afirmat Daea.

Ministrul agriculturii susţine că „sunt paşi făcuţi până acum, vor fi şi alţii, în aşa fel încât anul viitor să ne găsească cu o structură funcţională şi să dezvoltăm cercetarea în domeniu, astfel încât România să nu fie dependentă de seminţele din import”.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a participat miercuri la deschiderea târgului ”Toamna buzoiană”, în cadrul căruia expun peste 100 de producători agricoli şi meşteşugari, ocazie cu care acesta a cumpărat peste 20 de produse tradiţionale şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să mânânce româneşte.

Ministrul Daea a spus că este "un bun cumpărător, căci dacă guşti, trebuie să cumperi, că aşa este obiceiul la noi", el achiziţionând câteva zeci de produse tradiţionale româneşti, printre care cârnaţi de Pleşcoi, brânză de oi, porumb fiert, dulceaţă de dovleac, dulceaţă de ceapă, vişinată, un ţoi cu ţuică, ulei de lavandă, miere de albine, dar şi o pereche de opinci. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite