Bucureştiul, în zodia distracţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Aprinderea luminilor de Crăciun a dat startul petrecerilor în Capitală . De Ziua Naţională, mii de bucureşteni au venit în Piaţa Unirii pentru a vedea cel mai înalt brad artificial din

>> Aprinderea luminilor de Crăciun a dat startul petrecerilor în Capitală .

De Ziua Naţională, mii de bucureşteni au venit în Piaţa Unirii pentru a vedea cel mai înalt brad artificial din Europa. Spectacolul de artificii şi concertele din acest weekend au fost însă doar începutul. Luna decembrie va fi plină de evenimente pentru bucureşteni: târguri, expoziţii, concerte şi petreceri în cluburi vor anima perioada sărbătorilor.

Agenţii de circulaţie au făcut faţă cu greu miilor de oameni care au început să se adune, sâmbătă, de la ora 17.00 în Piaţa Unirii. Sute de oameni şi-au făcut loc cu greu pe lângă şanţurile săpate spre Piaţa Universităţii pentru a ajunge mai aproape de cel mai înalt brad artificial din Europa. Spectacolul de lumini şi artificiile au compensat nebunia care a urmat în trafic.

"Am reuşit să ajung de la Unirii la Romană în mai bine de o oră. Câteva zeci de minute, pur şi simplu, nu ne-am mişcat deloc", a spus Marius. Şi transportul în comun a fost aproape paralizat. "Venea metroul din două în două minute, însă tot nu a făcut faţă. Când am coborât la Unirii, efectiv, s-a golit de tot metroul, în care s-a mers ca într-o conservă", a spus şi Dan, care a venit să vadă spectacolul din centrul Capitalei.

Cel mai mare patinoar

Tot pe 1 decembrie, în Piaţa Unirii s-a deschis un imens patinoar. Dar surpriza cea mare vine pe 5 decembrie, când se va deschide în Parcul Cişmigiu cel mare patinoar în aer liber din Europa, care se va întinde pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi. Concertele se vor ţine lanţ: pe 5 decembrie, la Sala Palatului, va cânta Alexandru Andrieş, iar Smokie va ţine un concert pe 16 decembrie la Sala Polivalentă. Nici în cluburi nu va fi deloc linişte: concerte şi petreceri tematice, dintre care primele sunt chiar de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, în ONX. La Cărtureşti, actori, cântăreţi şi vedete de televiziune vor citi poveşti clasice, până pe 21 decembrie, în fiecare sâmbătă.

Târgurile se ţin lanţ

La Romexpo s-a deschis Târgul cadourilor de Crăciun, iar la Sala Dalles Moşul cântă şi dansează, printre vizitatorii în căutare de cadouri şi suveniruri, până pe 24 decembrie. Şi în Piaţa Unirii se deschide, pe 15 decembrie, un alt Târg de Crăciun.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite