Muzică barocă la Bastionul Ţesătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cavalerii şi domniţele îşi vor stqabili tabăra la Bastionul Ţesătorilor.

Pentru al treilea an consecutiv, Bastionul Ţesătorilor va prinde viaţă pe acordurile muzicii instrumentale, în cadrul proiectului Bastion Baroc.

Organizat de Centrul Cultural Reduta, in colaborare cu Centrul de Muzica Veche Bucuresti, evenimentul propune o abordare proaspata, spectaculoasa a muzicii vechi.
Spre deosebire de editiile trecute, cea din acest an aduce publicului un program mai dinamic, pe langa muzica instrumentala fiind incluse si o reprezentatie de dans, inspirat din petrecerile medievale italiene si pauze interactive de grafica de benzi desenate, realizate de artistul plastic fancez, Phillippe Govin.
Asadar, programul este unul variat, cu incarcata valoare artistica, surprinzator, Bastionul Tesatorilor devenind pentru trei ore oaza de cultura a orasului.
Din program: Sensations, De la Renastere la Nuevo Tango şi Duo Olivia Iancu& Claudiu Lobont (Bucuresti)
Programul muzical al duo-ului Iancu Lobont propune o colectie de ”senzatii” muzicale, piese sclipitoare, de atmosfera, dar si de virtuozitate, care sunt aranjamente originale (dupa lucrari dedicate initial altor instrumente: virginal, clavecin, bandoneon si cvartet de coarde) pentru o pereche de instrumente foarte putin cunoscute in Romania: arhilautele.
Programul porneste de la o serie de piese de dans din Renasterea engleza (William Byrd), trece prin Barocul italo-iberic (Domenico Scarlatti), strabate exuberanta si rafinamentul tangourilor argentiniene ale compozitorului contemporan Astor Piazzolla (de origine italiana) si se incheie revenind la punctul de plecare, Barocul germano-englez (Georg Friedrich Handel).
In Taberna
Spectacol de dans inspirat din petrecerile medievale, In Taberna este o adevarata petrecere medievala in pasi de dans, pe fascinanta muzica a lui Arany Zoltan- Ultimul dintre trubaduri.
Soectacolul pune in scena atmosfera plina de voie buna a unei crâşme medievale, care pe langa loc de intalnire si distractie, devine locul unor conflicte puternice.

Programul concertului intitulat Vivaldissimo contine arii, interpretate de bas-baritonul Razvan Georgescu, concerte solistice pentru diverse instrumente de coarde, interpretate de membri ansamblului Barockeri si un concert de flaut ce il are ca solist si invitat pe Ignac Csaba Filip.
De ce Vivaldi? Pentru ca este simplu, dar in acelasi timp complex; pentru ca este concis, dar virtuoz, iar virtuozitatea a ramas o trasatura esentiala a concertelor instrumentale, indiferent de epoca. Vivaldi ramane efigia muzicii baroce italiene, acel reper al inceputului secolului XVIII, perioada muzicala cea mai prolifica si de importante inovatii.

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite