Ce culori se poartă primăvara aceasta. Cum alegi hainele în funcţie de eveniment şi de momentul din zi în care le porţi

Ce culori se poartă primăvara aceasta. Cum alegi hainele în funcţie de eveniment şi de momentul din zi în care le porţi

Orhideea ametist este culoara vedetă a primăverii. FOTO:www.fashion365.ro

Primăvara acesta menţine o parte dintre tendinţele anilor trecuţi, dar designerii vin şi cu propuneri mai îndrăzneţe care să ne pună în valoare personalitatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noile colecţii ale celebrilor designeri din străinătate, dar şi ale creatorilor autohtoni dau tendinţele în modă pentru sezonul de primăvară-vară. Anul acesta primăvara ne va aduce o mare culoare. Cât mai plin de viaţă pare a fi tendinţa anului 2016. 

„Pentru ţinutele de zi lejere atunci când ieşim la plimbare sunt recomandate nuanţele de galben intens spre muştar, roz caşmir sau portocaliu cadmiu, un portocaliu mai lucios. Culauarea anului este orhideea ametist, un mov foarte intens. Acesta culori sunt recomandate atât la ţinutele de zi, cât şi la rochiile de seară. Pentru ţinutele de birou se recomnadă ca ele să fie combinate cu nuanţe mai reci cum ar cele de gri sau albastru“, spune designerul Diana Sorea.

Se poartă şi nuanţe mai reci

La modă vor fi în primăvară aceasta şi nuanţe mai reci, mai sobre. „În trend, pe lângă nuanţele calde, vor fi şi culorile mai reci, dar nu cele clasice. Albastrul revine în forţă, dar este unul mai metalic sau spre turcoaz denumit şi albastru tropical. Verdele, dar cel măsliniu este una din alegerile creatorilor pentru primăvară. Şi griul revine în forţă însă culoarea aleasă este una stormy, adică asemănătoare cu norii care se pregătesc de furtună“, mai spune designerul.

Ţinutele lejere şi impremiurile vor fi la modă

Primăvara aceasta se merge pe ţinute lejere şi materiale cât mai naturale. „Primăvara aceasta designerii au ales să meargă pe ţinute lejere, confortabile, dar care să urmeze linia corpului. Se poartă materialele cât mai naturale, dar şi imprimeurile. Carourile, dungile, motivele florale sau geometrice, dar şi franjurii fac parte din tendinţe. Pe lângă trendul de lejer se merge anul acesta pe ideea de ştrengăresc, de ţinute care să ne facă să ne simţim bine, să fim veseli“, mai spune Diana Sorea.

Nu vă fie teamă să fiţi îndrăzneţe

La noi în ţară chiar dacă încercăm să fim în pas cu moda, avem tendinţa să fim mai puţini deschişi la nou, mai ales după o anumită vârstă. „Tinerii adoptă imediat trendurile care vin din Occdent. Femeile de peste 40 sau 50 de ani sunt însă mai sobre şi merg pe principiul că nu se cuvine că poarte culori tari sau imprimeuri mai îndrăzneţe. Pot doar să spun că o culoare vie cum este portocaliul sau rozul merge la fel de bine la 18 ani, ca şi la 50 de ani. Doamnele trecute de prima tinereţe pot fi la modă, pot fi elegante, pot purta culori vii la ţinute potrivite vârstei. Nu spune nimeni că trebuie să ne îmbrăcăm ca nişte adolescente, dar putem alege ţinute în trend potrivite vârstei. Deci doamnelor , nu vă fie teamă să îndrăzniţi mai mult. Culorile vii ne pot chiar întinerii aspectul cu câţiva ani“, mai spune creatoare de modă.

Citeşte şi:

Cum se ascund „din haine“ kilograme în plus. Trucurile infailibile practicate de designerii vestimentari

Moda de lux dă tonul tendinţelor în 2016: de la hippie-elevat la prinţ şi cerşetor

citeste totul despre: