Revista presei brăilene/Primăria somată să plătească "datul în gropi"

Revista presei brăilene/Primăria somată să plătească

Revista presei locale

Conform dosarelor aflate pe rolul instanţelor brăilene, 54 de autoturisme au suferit diverse avarii din cauza drumurilor proaste şi a gropilor din municipiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contribuabilii brăileni ar trebui să suporte costurile de reparaţie a 54 de autoturisme, care, conform declaraţiilor posesorilor lor, s-au defectat din cauza drumurilor proaste şi a gropilor din asfaltul brăilean. Mai precis, pe rolul instanţelor de judecată sunt 54 de dosare în care diferite firme de asigurări dau în judecată Primăria Brăila, pe motiv că din cauza gropilor din asfaltul de pe străzile municipiului, clienţii lor şi-ar fi avariat, mai mult sau mai puţin grav, maşinile, ne informează jurnaliştii de la cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei".

Tunarii brăileni şi-au onorat tradiţia

Batalionul 285 Artilerie "Vlaicu Voda" Brăila împlineşte 15 ani de la înfiinţare, eveniment marcat, sâmbătă, 27 februarie, printr-un ceremonial la care au luat parte personalităţi militare şi civile, feţe bisericeşti, comandanţi de unităţi militare, cadre militare în rezervă şi retragere. Invitaţii de onoare au fost generalul de brigadă Avram Cătănici, locţiitorul comandantului Diviziei 1 Dacica şi colonel doctor Nicolae Ciucă, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor", în cadrul căreia activează Batalionul 285, scrie "Obiectiv - Vocea Brăilei".

Au sosit Babele

Aşa cum este tradiţia din moşi strămoşi, de astăzi, timp de nouă zile, fetele, femeile şi copiii îşi aleg câte o "babă", însă ziua a noua este rezervată bărbaţilor când aceştia vor sărbătorii "Ziua Bărbatului" sau cele 40 de pahare. Mulţi ştiu că în această zi se "servesc" 44 de pahare, dar după putinţă fiecare bea ce are şi cât poate. Începând de la 1 martie, timp de 9 zile babele "hâtre" ne joacă feste aşa cum este timpul probabil, amănunte în ediţia online a ziarului "Arcaşu".

Distracţii de week-end, cu droguri şi arme

Droguri în discoteci, arme la domiciliu şi şoferi beţi - asta au găsit oamenii legii vineri şi sâmbătă noapte, după ce au periat zonele cu risc ridicat în producerea de infracţiuni din municipiu şi judeţ. Raziile au fost desfăşurate în cadrul acţiunii "Siguranţa", declanşată la nivel naţional, ce a scos în stradă aproape 500 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi lucrători de la Oficiul Român pentru Imigrări. Forţele de ordine au luat la întrebări sute de persoane şi au amprentat jumătate dintre acestea, care păreau suspecte sau nu au putut să se legitimeze. Bilanţul final al acţiunii: 305 sancţiuni contravenţionale aplicate, în valoare de 56.618 lei şi 13 dosare penale întocmite, detalii în "Obiectiv - Vocea Brăilei".

A murit la locul de muncă

Vineri, 26 februarie a.c., la orele 13.20, Viorel M. de 33 ani, din Municipiul Galaţi, angajat al unei societăţi comerciale din Municipiul Bucureşti, a sesizat la Poliţia Municipiului faptul că, în jurul orelor 12.40, în timp ce efectua lucrări de reabilitare la o agenţie bancară din Brăila, colegului său, Constantin A. de 60 ani, din Galaţi, i s-a făcut rău şi şi-a pierdut cunoştinţa, continuarea în "Obiectiv - Vocea Brăilei".

Comerţ cu pistoale din al II-lea Război Mondial

Doi brăileni au fost reţinuţi de poliţişti după ce unul dintre ei a găsit într-o magazie dezafectată pistoale din al II-lea Război Mondial, pe care, în loc să le predea la poliţie, i le-a dat unui cunoscut, în intenţia de a le vinde. Tranzacţia a fost oprită la timp de poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase care, miercuri seară, l-au depistat pe Bulevardul Sulina pe Adrian B. (43 de ani), care purta la brâu două pistoale letale, citiţi mai multe în "Obiectiv - Vocea Brăilei".

citeste totul despre: