Botosani: Cititorii „Adevărul“ o ajută pe Cerasela

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosani: Cititorii „Adevărul“ o ajută pe Cerasela
Botosani: Cititorii „Adevărul“ o ajută pe Cerasela

Lanţul celor cinci supermarketuri deschise în oraş s-a alăturat campaniei de ajutorare a tinerei de 19 ani lansate de „Adevărul de Seară“.

Reprezentanţii botoşăneni ai supermarketurilor Fidelio au decis să dea o mână de ajutor în Campania „S-o ajutăm pe Cerasela să respire“. Mădălin Stemposchi, oficialul magazinului de pe Pietonalul Transilvaniei, s-a adresat redacţiei „Adevărul“ printr-un mail, propunând amplasarea de urne pentru colectă în numele Ceraselei.


„Numele meu este Mădălin şi doresc să mă implic în ajutorarea Ceraselei. Iată care este ideea mea: conduc în Botoşani un magazin de tip supermarket în care aş putea posta afiş şi urnă pentru strângerea de donaţii pentru Cerasela“, a scris Mădălin Stemposchi, cel care s-a ocupat şi de achiziţionarea urnelor.


Pun restul în urnă când ies din magazin


Acum, şi mai mulţi locuitori ai oraşului se mobilizează pentru a o ajuta să se vindece pe tânăra din Răuseni, care suferă de o afecţiune pulmonară gravă. „Aseară am montat o urnă şi s-au strâns câţiva lei. Oamenii dau cât pot. Care mai rămân cu rest de la cumpărături şi au posibilitatea, mai pun câte ceva în urnă: un leu, cinci. Alţii, care doresc să ajute cu mai mult, întreabă de conturile deschise de familie pentru că nu au la ei sumele pe care vor să le doneze“, a declarat Marcela Babii, rensponsabil supermarket Fidelio, strada Primăverii.


Unii au înţeles că pentru Cerasela Mihovici contează fiecare leu şi au lăsat în urne până şi banii de buzunar. Este şi cazul botoşănencei Loredana Croitoru, care a aflat de curând de povestea adolescentei. „Mi-au spus părinţii mei despre Cerasela, din ce a apărut în ziare. Nu-mi pot imagina cum e să fii în starea ei, să crezi că ai toată viaţa înainte, să-ţi faci planuri şi când colo să realizezi că dorinţa de a face ceva, de a deveni cineva nu valorează nimic dacă nu ai sănătatea. Să renunţi la un leu sau doi din buzunarul tău, nu e mare lucru. Dacă se adună puţin câte puţin de la fiecare persoană, se poate salva o viaţă“, a declarat Loredana Croitoru, studentă.

Fiecare leu contează
Cerasela a fost diagnosticată cu fibroză pulmonară idiopatică şi pneumotorax. Tânăra are nevoie de un transplant pulmonar în străinătate, intervenţie ce ajunge la 120.000 de euro. Cei care vor să facă donaţii pot depune bani în conturile BCR: în lei la RO 30 RNCB 0047 1090 8551 0003 şi în euro: RO 03 RNCB 0047 1090 8551 0004, Cod SWIFT: RNCBROBU.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite