Botoşani: Scot milioane de lei din parcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii care vor un loc fără probleme pentru maşina lor plătesc la Primărie o chirie de 170 de lei pe an
Şoferii care vor un loc fără probleme pentru maşina lor plătesc la Primărie o chirie de 170 de lei pe an

Fondurile astfel obţinute vor fi reinvestite în crearea de noi locuri de parcare pentru autoturisme.

În total, în municipiul Botoşani sunt peste 7.000 de locuri concesionate de către Primărie, dintre care 1.700 au fost predate anul acesta către şoferi. „Din concesionarea parcărilor am scos anul acesta în  jur de 1,6 milioane de lei“,  a spus Florin Gheorghiţă, viceprimarul de Botoşani.

„Decât să mă cert cu vecinul, mai bine plătesc“
Pentru închirierea unui loc de parcare, botoşănenii plătesc 170 de lei pe an. „Decât să mă cert cu vecinii pentru un loc de parcare, mai bine plătesc 170 de lei şi ştiu că un an nu am probleme. Totuşi, ar trebui să se înfiinţeze mai multe locuri de parcare pentru că Botoşaniul e sufocat de autoturisme. Când plec în oraş cu maşina, de fiecare dată trebuie să mă învârt pe stradă de nu ştiu câte ori până găsesc un loc ca să o las“, a spus Răzvan Doinaş, economist.

În municipiul Botoşani există peste 25.000 de autoturisme, de aproape patru ori mai mult decât locurile de parcare, iar zilnic se mai înmatriculează câteva zeci de maşini, care aglomerează traficul din oraş. „Numărul de maşini înmatriculate este în creştere, cam cu 5% faţă de anul trecut. Avem cam 60 de autoturisme de înmatriculat pe zi“, a spus Dănuţ Ciubotaru, şef la Serviciul de Înmatriculări Botoşani.

Banii sunt investiţi pentru noi locuri de parcare
Autorităţile locale vor reinvesti în 2011 banii proveniţi din închirierea parcărilor  în înfiinţarea de noi spaţii pentru autoturisme. Amenajarea unui astfel de loc costă aproximativ 3.000-4.000 de lei.

Închirierea locurilor de parcare reprezintă o afacere profitabilă pentru Primărie, motiv pentru care o parte din banii strânşi va fi cheltuită pentru repararea străzilor şi aleilor. Aici se vor amenaja noi locuri pentru maşini şi, în consecinţă, va creşte numărul şoferilor plătitori. Dacă în urmă cu doi ani, municipalitatea a obţinut  400.000 de lei din concesionarea parcărilor nou amenajate, în 2009, suma aproape că s-a triplat, iar în 2010 a crescut de patru ori.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite