Începând de luni, elevii de clasa a XII-a susţin o nouă probă de BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre proba de evaluare a competenţelor digitale, iar testările au loc timp de 10 zile, între 19 şi 29 aprilie,  în 41 de unităţi de învăţământ liceal din judeţ. 

Pentru susţinerea probei de competenţe digitale s-au înscris 4774 de candidaţi în întreg judeţul Arad.


Proba de evaluare a competenţelor digitale se desfăşoară în laboratoarele de informatică din fiecare unitate şcolară, intervalul de timp alocat rezolvării subiectului fiind de 90 de minute. Varianta de subiecte este compusă din două fişe de lucru care cuprind sarcinile propuse candidaţilor spre rezolvare, astfel: în prima etapă cu conexiune funcţională la Internet- 30 de minute, în a doua etapă fără  conexiune la Internet – 60 de minute.

În ceea ce priveşte modalitatea de  certificare a competenţelor digitale, în funcţie de punctajul obţinut se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului, astfel : utilizator începător (0-25 puncte), utilizator de nivel mediu (26-50 puncte), utilizator avansat (51-74 puncte), utilizator experimentat (75-100 puncte).

Elevii care promovează pe parcursul învăţământului preuniversitar examene  cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor digitale, au dreptul la recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la aceste probe, la cerere şi conform unei metodologii şi  listei examenelor cu  recunoaştere internaţională care pot fi echivalate.

Candidaţii cărora li se recunosc şi li se echivalează rezultatele obţinute la examene cu recunoaştere internaţională nu mai susţin proba respectivă şi nu li se mai eliberează certificatul care atestă nivelul de competenţă digitală.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite