Aproape 2000 de adolescenţi care au împlinit 14 ani nu şi-au făcut buletine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alţi aproape 17.000 de locuitori ai judeţului Arad sunt cu actele de identitate expirate, cei mai mulţi dintre aceştia fiind domiciliaţi în muncipiu, peste 9500

În acest context, Prefectura Arad, în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor  Arad, lansează la nivelul municipiului şi judeţului o campanie de conştientizare în rândul persoanelor care nu au act de identitate.

Dat fiind că în luna octombrie a anului viitor va avea loc recensământul populaţiei, prefectura Arad consideră că primul pas este ca toţi arădenii să îşi facă acte de identitate.

În momentul de faţă, la nivelul judeţului Arad, există 16.798 persoane care din diferite motive nu au solicitat eliberarea actului de identitate în termenul prevăzut de lege. Din cele 16.798 un număr de 9503 de persoane sunt din municipiu, din care 1845 elevi care, deşi au împlinit vârsta de 14 ani, nu au act de identitate, respectiv 7658 persoane au actele expirate.

În judeţ un număr de 7475 de persoane nu au act de identitate. „Pe lângă persoanele care au actele de identitate expirate, ne confruntăm cu o problemă în rândul elevilor care deja au împlinit 14 ani. Deşi aceştia rebuiau să prezinte la înscrierea în licee copii după actul de identitate, şcolile au acceptat dosarele şi fără acest act”,  a declarat prefectul Călin Bibarţ.

Prefectura Arad a transmis o adresă tuturor primăriilor din judeţ prin care li se solicită să identifice toate situaţiile care îngreunează activitatea de eliberare a actelor de identitate şi pot conduce la dificultăţi în buna desfăşurare a recensământului populaţiei şi locuinţelor din octombrie 2011.

De asemenea, primăriile au obligaţia de a sprijini serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor în vederea clarificării situaţiei locative a persoanelor care nu posedă un act de identitate, astfel încât în cel mai scurt timp acestea să poată beneficia de documentul menţionat.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite