Test de gândire logică: probleme de gândire laterală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gândirea laterală are legături strânse cu intuiţia, creativitatea şi dispoziţia, fiind un proces deliberat de folosire a minţii, ca şi gândirea logică. FOTO Arhivă Adevărul
Gândirea laterală are legături strânse cu intuiţia, creativitatea şi dispoziţia, fiind un proces deliberat de folosire a minţii, ca şi gândirea logică. FOTO Arhivă Adevărul

Test de gândire laterală. Problemele de gândire laterală sunt foarte populare, un motiv fiind faptul că sunt caracterizate de ineditul situaţiilor şi de abordările de rezolvare creative, din mai multe perspective.

Gândirea laterală are legături strânse cu intuiţia, creativitatea şi dispoziţia, fiind un proces deliberat de folosire a minţii, ca şi gândirea logică. Gândirea laterală descrie un adevărat proces, care poate fi învăţat şi folosit, obiectivul acesteia fiind eficienţa, conform psiholistic.ro. Dacă în cazul gândirii logice răspunsurile trebuie să fie corecte pe parcursul întregului demers, negaţia fiind instrumentul principal de excludere, gândirea laterală permitea apariţia erorilor pe parcurs, atâta timp cât rezultatul este corect.

TEST de gândire laterală: Probleme

Test de gândire laterală 1

Un bărbat intră într-un bar şi cere un pahar cu apă. Barmanul îi oferă apă, dar bărbatul îi spune că apa nu l-a ajutat. Barmanul se gândeşte o clipă, scoate un pistol şi îl îndreaptă spre bărbat. Acesta îi mulţumeşte barmanului şi pleacă.

Indiciu: Nu încercaţi asta acasă.

Test de gândire laterală 2

Era odată un bărbat care trăia izolat şi nu îşi părăsea niciodată locuinţa. Singurii săi vizitatori erau cei care îi aduceau mâncare şi provizii, dar aceştia nu intrau niciodată. Apoi, într-o noapte furtunoasă de iarnă, când bătea un crivăţ crunt, bărbatul a suferit o cădere nervoasă. A urcat la etaj, a stins toate luminile şi s-a culcat. A doua zi a aflat că e responsabil pentru sute de morţi. De ce?

Indiciu: E posibil ca acest incident să se fi petrecut între 1862 şi 1990.

Test de gândire laterală 3

Un bărbat a căzut dintr-o barcă de contrabandă în apa foarte adâncă. Bărbătul nu ştia să înoate şi nu avea niciun dispozitiv flotor cu el. Abia după 30 de minute oamenii din barcă şi-au dat seama că omul căzuse peste bord. Victima a fost recuperată două ore mai târziu când barca era pe drumul de întoarcere. Cum de nu s-a înecat?

Indiciu: Bărbatul a reuşit să se menţină la suprafaţă, deşi s-ar fi înecat într-o piscină, fără să aibă nimic de care să se ţină.

Test de gândire laterală 4

Faimosul „Penny Black” (timbru negru în valoare de un penny), primul timbru poştal din lume, a fost introdus în Anglia în 1840. Ideea s-a dovedit a fi foarte populară şi a fost preluată peste tot în lume. Cu toate acestea, timbrul „Penny Black” a fost în circulaţie un singur an înainte de a fi înlocuit cu timbrul „Penny Red” (timbru roşu în valoare de un penny). De ce?

Indiciu: Raţionamentul e valabil şi astăzi, acesta fiind motivul pentru care există foarte puţine timbre negre în circulaţie.

Rezultatele problemelor mâine, pe adevarul.ro. Rămâneţi cu noi!

 

Citeşte şi:

TEST de inteligenţă japonez

TEST de inteligenţă online. Crezi că ai abilităţi verbale de invidiat?

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite