Câte ouă putem mânca pe zi fără riscuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
oua

Sunt o sursă importantă de calciu, proteine şi vitamine, dar nu pot fi consumate la discreţie. Nutriţioniştii explică ce conţine un ou şi care este cantitatea recomandată pentru ca acest aliment să nu devină nociv pentru organism.

Ouăle sunt o sursă bogată de substanţe nutritive, proteine de înaltă calitate, vitamine şi minerale. Conţin vitamina A, vitamina B2, riboflavină, vitamina B12, vitamina D, selenium, iod, acid folic, biotină, acid pantotenic, colina şi alte minerale esenţiale şi oligoelemente, inclusiv fosfor.

Dr. Nick Fuller, de la Institutul de American de Obezitate, susţine că un consum de până la 12 ouă pe săptămână nu creşte riscul de apariţie a problemelor cardiace. Totuşi, specialistul atrage atenţia că numărul optim se stabileşte în funcţie de greutatea corporală, sex, stil de viaţă, consumul zilnic de calorii şi obiceiurile alimentare, dar şi de starea de sănătate.

Şcoala Medicală de la Harvard, SUA, recomandă, în medie, un ou pe zi, pentru a beneficia de un nivel sănătos de colesterol bun şi pentru a întări şi menţine sănătatea inimii.

Într-un ou de dimensiune medie, care are aproximativ 78 de calorii, găsim 6,29 g de proteine, 25 mg de calciu, 0,59 mg de fier şi 112, 7 mcg de colină. De asemenea, un ou ne poate furniza 22 mcg de acid folic, 260 UI de vitamina A, 44 UI de vitamina D şi 176 mcg de luteină şi zeaxantină, precum şi complexul de vitamine B, în cantităţi mici.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite