În ce alimente se găsesc cele mai periculoase E-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ai auzit de nenumărate ori că trebuie să te fereşti de ei, pentru că îţi afectează sănătatea, însă dacă majoritatea produselor alimentare conţin E-uri, e bine să ştii ca unii dintre aceştia sunt mult mai periculoşi decât restul şi pot să producă dezechilibre în organismul tău. Iată care sunt aditivii ce nu trebuie să îşi găsească locul în coşul tău de cumpărături!

E211 – Benzoatul de sodiu

Conservant alimentar, folosit în principal pentru a masca gustul unor produse de slabă calitate, poate produce urticarie şi agravează astmul. Se găseşte în special, în cantităţi mari, în compoziţia răcoritoarelor cu aromă de citrice, în SUA fiind interzis.

E 951 – Aspartam                         

Îndulcitor artificial, este răspunzător de apariţia anumitor tipuri de cancer, putând provoca şi insomnie, tulburări de vedere, palpitaţii, oboseală şi predispunere la îngrăşare. Este folosit în guma de mestecat, dulciuri sau băuturi răcoritoare.

E 476 – Poliricinoleat de poliglicerol

Este adăugat des în deserturile care conţin cacao, în special în ciocolată. Atunci când este ingerat constant, poate produce dereglări hormonale, tulburări nervoase, conduce la apariţia alergiilor şi creşte nivelul de colesterol.

Află mai multe despre efectele glutamatului de sodiu pe clickpoftabuna.ro!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite