Gustarea de la miezul iernii: vinete murate cu mentă şi usturoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vinetele murate pot să fie mâncate şi în zilele de post FOTOGRAFII foodinjars.com
Vinetele murate pot să fie mâncate şi în zilele de post FOTOGRAFII foodinjars.com

Pentru cei care vor să înlocuiască tradiţionala reţetă a castraveciorilor în borcan, editorii publicaţiei „Serious Seats“ propun o altă variantă delicioasă: vinetele murate în oţet roşu şi condimentate cu mentă şi usturoi.

Ingrediente:

două căni şi jumătate pline cu oţet de vin roşu

1 kilogram şi jumătate de vinete decojite

4 căţei de usturoi  

1 lingură şi jumătate de sare

câteva frunze de mentă

Mod de preparare:

Se toarnă oţetul de vin roşu într-o tigaie şi se lasă pe foc, până când începe să  fiarbă, după care se adaugă vinetele tăiate făşii şi se amestecă încă două-trei minute. Ulterior, vinetele lăsate la scurs şi pudrate cu sare se aşază într-un bol şi  se amestecă cu usturoiul pisat şi frunzele de mentă. Mai apoi, preparatul se toarnă în două borcane şi se adaugă oţetul rămas după opărire. Se şterge exteriorul celor două recipiente folosite şi se lasă în apă, la fiert, pentru încă 10 de minute. La sfârşit, după ce borcanele au fost închise ermetic şi s-au răcit, se ia preparatul şi se depozitează în cămară pentru cel puţin o săptămână. Vinetele murate se servesc ca salată asortată lângă mâncărurile de iarnă.

image
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite