Alain Ducasse, premiat de industria gastronomică pentru realizările sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătarul-şef Alain Ducasse a fost apreciat ca fiind părintele bucătariei franceze şi un guru al industriei haute cuisine, motiv pentru care talentul său a fost recunoscut la nivel internaţional. Topul 50 al celor mai bune restaurante din lume a acordat premiul pentru întreaga carieră în universul gastronomic, în 2013, francezului care, pentru 30 de ani, a transformat preparatele în opere de artă culinară.

„Premiul pe care l-am oferit reprezintă o recunoaştere a influenţei pozitive pe care Chef Ducasse a avut în industria gastronomică“, a declarat William Drew, editorul revistei „Restaurant“, care susţine şi organizează clasamentul celor mai bune restaurante din lume.

Drew a explicat că premiul acordat lui Ducasse reprezintă o validare a influenţei pe care el a avut-o în bucătăria pariziană şi asupra generaţiei de chefi din întreaga lume.

La cei 56 de ani ai săi, Ducasse nu se află la prima reuşită de acest gen, succesul lui în bucătărie fiind aclamat încă de acum 23 de ani, atunci când restaurantul Le Louis XV din Monaco, unde era chef, a fost premiat cu trei stele Michelin, relatează „Reuters“.

Alain Ducasse a fost primul bucătar-şef care şi-a adjudecat râvnitele stele Michelin în trei oraşe, iar imperiul său cuprinde, în prezent, aproximativ 20 de restaurante din întreaga lume, o editură ce publică lucrări pe teme culinare şi un institut gastronomic.

Cicolateria pe care Ducasse a deschis-o la Paris. FOTO Facebook

image

Ducasse nu este doar un om de afaceri care a cunoscut succesul, ci şi un bucătar talentat şi un mentor pasionat. În gastronomia tradiţională el a dărâmat barierele, a promovat progresul, păstrându-şi respectul pentru istorie. „Viitorul bucătăriei se bazează pe diversitate. Fiecare bucătar are propriul său teritoriu emoţional, iar acest lucru îmbogăţeşte arta gastronmică“, a punctat Alain Ducasse.

Premiul pentru întreaga lui carieră în gastronomie a fost desemnat prin vot, iar membrii care au făcut parte din comisia de vot sunt reprezentanţii Academiei Celor mai Bune Restaurante din Lume.

Printre persoanele recunoscute pentru abilităţile lor deţinute în bucătărie se numără şi Juan Mari Arzak (2011), cheful de la restaurantului Arzak, şi expertul gastronomic Eckart Witzigmann (2010).

La începutul lunii aprilie, topul 50 al celor mai bune restaurante din lume a acordat premiul Veuve Cliquot Nadiei Santini,numind-o cea mai bună femeie bucătar din lume.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite