Ce le-a promis Trump americanilor pentru a fi reales: SUA vor găsi leac pentru cancer şi SIDA şi vor cuceri Planeta Marte VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul republican şi-a lansat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte şi s-a angajat că SUA vor găsi leac pentru cancer şi SIDA şi vor cuceri Planeta Marte.

Patru ani în plus!”...Cu acest mesaj şi-a lansat oficial, marţi, în Florida noua candidatură pentru prezidenţialele din 2020 actualul preşedinte american Donald Trump. Cu cravată roşie, miliardarul republican şi-a făcut intrarea, însoţit de soţia sa, Melania, pe scena de la Amway Center din Orlando în

faţa miilor de suporteri purtând şapca emblematică de culoare roşie înscrisă cu „ Make America great again“.

Melania a afirmat că este foarte „entuziasmată” să fie prima doamnă pentru următorii ani.

Ce le-a promis însă Trump alegătorilor? "America s-a întors şi nu este decât începutul!", a lansat în deschiderea evenimentului vicepreşedintele american Mike Pence. La rândul său,  Donald Trump a lăudat marile realizări ale mandatului său care ar fi redat măreţia Statelor Unite mai ales în plan economic. 

„Ţara noastră avansează, prosperă şi se află în plină creştere în prezent şi, sincer să fiu, zboară spre înălţimi de necrezut“, a declarat republicanul în faţa celor 20.000 de suporteri aflaţi la Orlando. „Lumea întreagă invidiază economia noastră care este poate cea mai bună economie din istoria ţării“, a adăugat el. „Vom menţine America măreaţă din nou”, a mai lansat Donald Trump. 

Pe parcursul unui discurs care a durat în jur de 80 de minute, el a readus în discuţie subiecte cheie ale campaniei sale din 2016. El a promis să continue măsurile dure pentru a micşora nivelul imigraţiei ilegale, la o zi după ce a informat pe Twitter că departamentul privind imigraţia va începe să dea afară „milioane de imigranţi ilegali”. 

Atac la democraţi şi presă

 El şi-a descris de altfel oponenţii ca fiind „o mulţime de extremişti de stânga” care vor aduce socialismul în Statele Unite. „Un vot pentru orice democrat în 2020 este un vot pentru socialismul radical şi distrugerea visului american”, a declarat el. De asemenea, cum era de aşteptat, republicanul a atacat şi presa aservită democraţilor şi care împrăştie ”fake news”, ştiri false.

În fine, în discurs, Donald Trump a promis că, în următorul său mandat, Statele Unite vor găsi leacurile pentru cancer şi pentru SIDA iar americanii vor ajunge pe Marte. 

Florida este un stat esenţial la alegerile prezidenţiale şi a fost decisiv la alegerile din 2000, în confruntarea dintre George W. Bush şi Al Gore. Trump a învins-o pe Hillary Clinton în 2016 în Florida cu o diferenţă de doar puţin peste un procent, deschizând astfel drumul spre Casa Albă. Primele dezbateri ale candidaţilor democraţi vor avea loc tot în Florida, la Miami, săptămâna viitoare. 

   

Într-un articol din „New York Times“, economistul Paul Krugman  argumentează că Trump nu este un populist autentic, întrucât „de când a preluat funcţia, i-a favorizat necontenit pe bogaţi în detrimentul membrilor clasei muncitoare, indiferent de culoarea pielii lor”.

„De când a preluat funcţia, el i-a favorizat necontenit pe bogaţi în detrimentul membrilor clasei muncitoare, indiferent de culoarea pieii lor. Unicul său succes legislativ major, reducerea fiscalităţii din 2017, a reprezentat o enormă scutire de impozite pentru corporaţii şi proprietarii de companii; pumnul de firimituri pe care l-a aruncat familiilor obişnuite a fost atât de mic încât cei mai mulţi oameni nici nu cred că au primit ceva. Concomitent, el tot încearcă să distrugă prevederi esenţiale ale Obamacare - protecţie pentru afecţiunile deja existente, subvenţii pentru poliţe şi extinderea Medicaid - în ciuda faptului că acele prevederi sunt extrem de populare şi au adus beneficii enorme unor state precum Kentucky şi Virginia de Vest, care i-au adus o marjă imensă de voturi“, scrie Krugman .

„Alegătorii albi din clasa muncitoare par să fi sesizat că Trump nu lucrează pentru ei. Un nou sondaj realizat de Fox News a constatat că doar 5% dintre albii fără studii superioare cred că de pe urma politicilor lui Trump beneficiază „oameni ca mine”, comparativ cu 45% care cred că beneficiile se duc la „oameni cu mai mulţi bani”, mai scrie economistul.

Ce spun sondajele

Conform unei anchete a Universităţii Quinnipiac, Trump ar pierde alegerile în acest moment în faţa a cinci dintre candidaţii din cursa internă a Partidului Democrat. Aceştia sunt Joe Biden (53% – 40%), Bernie Sanders (51% – 42%), Kamala Harris (49% – 41%), Elizabeth Warren (49% – 42%), Pete Buttigieg (47% – 42%) şi Cory Booker (47% – 42%), scrie „The Guardian“, preluat de news.ro.

 De asemenea, un sondaj intern al echipei de campanie a lui Trump devenit public printr-o scurgere de informaţii, arată că Trump se află în spatele lui Biden, diferenţe fiind de ordinul zecilor de procente în state precum Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin.

Trump intră totuşi în cursa pentru alegeri în contextul unei creşteri economice de 3% şi a unei rate a şomajului la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani.

Statisticianul John Zogby, fondator al John Zogby Strategies, a declarat: „Economia este bine, nu excelează. Putem vorbi despre „economia reală” însă adevărul este că americanii au sentimente pozitive în acest sens momentan. Trump este în scădere pentru generaţia „millennials” însă în acelaşi timp a existat şi o creştere mică pentru că ei au locuri de muncă”.

De asemenea, istoria este de partea lui Trump: niciun preşedinte aflat în funcţie nu a pierdut alegerile de la George HW Bush în 1992. Zogby a adăugat: „Există mereu avantajele în a fi preşedintele în funcţie. Poţi strânge fonduri”.

„Spre deosebire de George HW Bush, Trump are o rată a popularităţii printre republicani de 94%: este mult. Există o intensitate reală printre susţinătorii săi. Nu este îndeajuns pentru a câştiga, dar este suficient pentru a spune că ar fi bine să existe intensitate şi în tabăra cealaltă”, a precizat Zogby.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite