Lansarea rachetei Bulava eşuată din nou

Lansarea rachetei Bulava eşuată din nou

Lansarea rachetei intercontinentale ruse Bulava, cu care ar urma să fie dotate submarinele strategice de a patra generaţie, a eşuat din nou, forţele militare ruse înregistrând în ultimii ani eşecuri repetate în misiunea de încercare a celui mai recent tip de rachete balistice, relatează AP.

Lansarea satelitului european Eutelsat-W7 a fost amânată

Lansarea satelitului european Eutelsat-W7 a fost amânată

Lansarea satelitului european Eutelsat-W7, cu ajutorul unei rachete purtătoare Proton de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, prevăzută pentru luni, a fost amânată pentru o dată nestabilită încă, în urma unui dezacord între Moscova şi Astana, a anunţat Agenţia spaţială rusă Roskosmos, potrivit RIA Novosti.

VIDEO Stalin încă face victime în Rusia

VIDEO Stalin încă face victime în Rusia

Kremlinul a intervenit recent pentru a stăvili o campanie de reabilitare a dictatorului sovietic. Mişcarea pare însă de faţadă. Pe blogul său, preşedintele Rusiei se declară un adversar al cultului lui Stalin. Dar în viaţa de zi cu zi, Stalin are o imagine complet cosmetizată.

Pedeapsa capitală nu poate fi încă aplicată în Rusia, a decis Curtea Constituţională

Pedeapsa capitală nu poate fi încă aplicată în Rusia, a decis Curtea Constituţională

Curtea Constituţională a Rusiei a decis joi că pedeapsa capitală nu poate fi aplicată în ţară nici după încheierea moratoriului în vigoare, în ianuarie anul viitor, transmite Russia Today. Moratoriul ce interzice pedepsa cu moartea a fost prelungit până la ratificarea de către Federaţia Rusă a Protocolului nr.6 al Convenţiei internaţionale pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Când pe site-ul MAE-ului Federaţiei Ruse a apărut comunicatul Departamentului de Informare şi Tipărire, în legătură cu protestele antiguvernamentale din România, mass-media rusească deja de câteva zile informa, pe îndelete, cetăţenii Federaţiei Ruse despre situaţia excepţională şi tensionată din România.

acum 4 zile · comentarii (55)

În Federaţia Rusă există o structură organizată formată din jurnalişti, bloggeri, comentatori online – numită neoficial „Armata de trolli[1] a Kremlinului” – care susţine propaganda pro-rusă şi contribuie la formarea unei imagini pozitive faţă de politica preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi negative faţă de Occident[2].

acum 6 zile · comentarii (66)

În timp ce ambasadorul Rusiei la Bucureşti bate redacţiile şi sună pe la toate publicaţiile şi televiziunile pentru a da interviuri, într-un exces de vizibilitate şi hiperactivism ofensiv anti-românesc care numai a întărirea relaţiilor bilaterale nu seamănă, politica Externă a Federaţiei Ruse pare să fi intrat în zodia eşecurilor în cascadă.

luna trecuta · comentarii (92)

Pentru cine a trăit momentele însângerării României, din decembrie 1989, evocarea, la rece, în conformitate cu adevărul istoric, a unora din clipele controversate care au marcat trecerea de la un regim politic, la altul, constituie un exerciţiu de comunicare modernă, necesară depăşirii prejudecăţilor şi asumării complexităţii unei lovituri de stat derulată concomitent cu o revoltă populară şi cu dinamica acţiunilor unor emisari străni.

acum 3 luni · comentarii (15)

Este timpul unor delimitări clare. Uniunea Europeană, care nu include Turcia, precum şi NATO, cea mai puternică alianţă politico-militară de pe mapamond, care numără, printre statele membre şi pe cel turc, au puncte de vedere net diferite de cele exprimate, pe cale diplomatică sau manu militari de Federaţia Rusă, nu numai în ceea ce priveşte evoluţiile de la graniţa de est a OTAN. Însă divergenţele sunt soluţionabile numai pe calea dialogului.

acum 3 luni · comentarii (17)

Concepţia Politicii Externe a Rusiei a fost semnată şi lansată de Preşedintele Putin în noul context al votării lui Donald Trump ca Preşedinte la Casa Albă. În linie cu doctrina militară, ca agresivitate şi tonalitate conflictuală, documentul este nuanţat în ultimul moment pornind de la schimbarea premizelor pe baza cărora a fost alcătuit, respectiv sosirea doamnei Clinton ca Preşedinte, din 20 ianuarie.

acum 3 luni · comentarii (44)

Faptul că retorica rusă este tot mai puternică şi cu influenţă în România este vizibilă ca lumina zilei. Îngrijorător însă, este lipsa de reacţie promptă, inteligentă, eficientă din partea română. Uneori, parcă, se simte o anume complicitate venită din zona de prieteni români. Nu este greu de prevăzut că vom asista în viitorul apropiat la noi reacţii şi provocări ale propagandei ruseşti în ţara noastră.

acum 5 luni · comentarii (33)

Măscăriciul de serviciu de la comanda ambasadei Federaţiei Ruse din România a ţinut să aducă un afront ţării noastre prin prezentarea unui material umilitor de propagandă. Aici nu putem vorbi de o opinie personală, deoarece în Federaţia Rusă nu există opinii personale.

acum 6 luni · comentarii (14)

Deşi declaraţiile ambasadorului american de la Chişinău au stârnit nemulţumirea societăţii civile de pe cele două maluri de Prut, în realitate relaţia dintre state a ieşit mai puternică prin clarificarea interesului românesc şi a modului în care SUA ar trebui să se raporteze faţă de partenerul său din Est.

acum 7 luni · comentarii (36)

Rusia nu va numi un ambasador în România, aşa cum toţii ne aşteptam, ci va muta un măscărici de la Chişinău la Bucureşti pentru a se prezenta pe post de ambasador. Cel puţin aşa se înţelege din numirea lui Valeri Kuzmin pe un post care ar trebui să prezinte responsabilitate şi seriozitate, dar pe care conducerea ministerului rus de externe consideră că trebuie să îl trateze cu delăsare.

acum 10 luni · comentarii (22)
Postari Recente