Spania: Atenţie la compatrioţii care intermediază locuri de muncă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spania: Atenţie la compatrioţii care intermediază locuri de muncă!
Spania: Atenţie la compatrioţii care intermediază locuri de muncă!

Zeci de români care au lucrat în Gandia în campania de recoltare a portocalelor au fost înşelaţi de o compatrioată. Femeia le lua salariile din contul bancar şi îi lăsa fără bani de mâncare.

Un grup de muncitori români a depus reclamaţie împotriva unei firme care spaniole care oferă locuri de muncă de durată scurtă de timp. Românii au spus poliţiştilor că firma nu le plătise salariile care li se cuveneau.

Potrivit ziarului “Levante-EMV”, românii au fost aduşi din ţară de o campatrioată. Femeia a fost intermediară între români şi firma Aldaia, care le-a oferit locuri de muncă pe o durată de trei săptămâni, în campania de recoltare a portocalelor.

Ea i-a sfătuit pe muncitori să îşi deschidă conturi bancare, în care să îşi primească salariile. După câteva zile, românii au constatat că sunt plătiţi mult mai puţin decât salariul stabilit în contractul de muncă.

Oamenii legii s-au pus în contact cu angajatorii, care au demonstrat că le-au plătit muncitorilor, prin transfer bancar, toate drepturile băneşti care li se cuveneau. Din primele cercetări, s-a constatat că muncitorii erau înşelaţi de intermediara româncă.

Românii primeau, în conturi, câte 1,2 euro pentru fiecare coş de portocale cules, în total aproximativ 15 euro pe zi. În realitate, muncitorii erau plătiţi de angajatori cu 49,3 euro pe zi.

Află, pe adevarul.es, cum a procedat femeia pentru a-și înșela compatrioții.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite