După carantina voluntară din Barcelona, toate cluburile şi barurile de noapte se închid în Catalonia, un epicentru al epidemiei în Spania
0Spania înregistrează peste 2.000 de noi cazuri zilnice şi s-ar putea afla în faţa unui al doilea val, au admis oficialii spanioli. Turismul este în pericol în măsura în care ratele anulării călătoriilor rezervate în urmă cu câteva săptămâni sau luni au ajuns la 70% în Insulele Baleare.
Spania a ajuns la un bilanţ total de 319.501 de cazuri de Covid-19: doar în ultima săptămână a înregistrat 9.000 de noi cazuri, faţă de 5.000 săptămâna anterioară, după ridicarea carantinei naţionale pe 21 iulie.
Cele mai afectate regiuni din Spania sunt Catalonia, cu o populaţie de aproape 8 milioane de oameni, şi Aragon. Aproape 7.000 de cazuri au fost înregistrate în ultimele două săptămâni doar în Catalonia. Franţa a declarat că ar putea lua în considerare închiderea graniţei cu regiunea spaniolă şi şi-a îndemnat cetăţenii să evite călătoriile acolo.
După ce o carantină voluntară a fost reinstituită săptămâna trecută în Barcelona, autorităţile regionale au dispus închiderea cluburilor şi barurilor de noapte, inclusiv cele din hoteluri, în toată Catalonia pe o perioadă de 14 zile.
În patru alte zone din Spania au fost reimpuse restricţii după creşteri ale numărului de cazuri: Zaragoza, Pamplona, Totana (Murcia) şi A Marina.
Municipalitatea Totana a fost pusă în carantină după un focar de peste 50 de cazuri izbucnit de la un pub. În Murcia barurile de noapte pot servi clienţi doar pe terase.
Madridul ar putea impune noi restricţii vieţii de noapte prin reducerea numărului de persoane din cluburi de noapte şi baruri atât în interior, cât şi in exterior.
În Andaluzia, oamenii care fac sport în aer liber pe plaje şi zone de promenadă vor trebui să poartă mască.
Spania a impus reguli stricte de purtare a măştii în spaţii publice, chiar şi exterior, cu mici excepţii, în Madrid şi Insulele Canare, unde oamenii pot renunţa la măşti în spaţiile publice exterioare în care este asigurată distanţarea socială.
Directorii de turism spun că turişti din Franţa, Marea Britanie şi Belgia îşi anulează sejururile, iar rata anulărilor a ajuns la 70% în insulele Baleare.
În staţiunea Lloret de Mar cele peste 100 de hoteluri sunt ocupate în proporţie de doar 65%.