Jocul de băut inspirat de Hitler, creat pe Facebook de doi studenţi englezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hitler
Hitler

O universitate din Yorkshire investighează doi studenţi care pretind că au creat un grup pe Facebook cu un joc de băut inspirat de nazişti.

Jocul de băut Adolf Hitler implică aşezarea cărţilor în formă de svastica, după care urmează ca participanţii să bea conţinutul dintr-un pahar denumit Holocaust.

Acelaşi joc a fost inventat de alţi doi studenţi de la Universitatea din Huddersfield. Un purtător de cuvânt al universităţii a declarat că reclamaţiile au fost luate în serios.

Grupul de pe Facebook a descris jocul ca fiind "distrugător de curaj", lăsându-i pe jucători "complet ruinaţi".  Regulile jocului includ salutul nazist şi folosirea titulaturii de "Mein Fuhrer" pentru concurenţi.

Un disclaimer de pe pagină spune că: "Acest joc, grup şi creatorii săi nu susţin, nu încurajează şi nu promovează pe Adolf Hitler şi nici ideologiile partidului nazist".

Totuşi, profesorul Peter Slee  de la Universitatea Huddersfield a afirmat : "Suntem şocaţi să aflăm despre un astfel de joc şi extrem de deranjaţi de acuzaţiile conform cărora studenţi ai acestei universităţi au luat parte la joc."

"Este o situaţie extrem de neobişnuită şi universitatea se mândreşte cu un campus multi-cultural, foarte unit", a completat el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite