Trei premii pentru elevii români: două medalii de aur şi o medalie de argint, la Olimpiada Internaţională de Geografie 2017

Trei
premii pentru elevii români: două medalii de aur şi o medalie de argint, la Olimpiada
Internaţională de Geografie 2017

FOTO- Arhivă

Lotul olimpic de geografie, prezent la a XIV-a ediţie a olimpiadei internaţionale de profil, a obţinut o nouă serie de rezultate remarcabile: două medalii de aur şi o medalie de argint. Performanţa a plasat România pe poziţia secundă a clasamentului pe naţiuni, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN)

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi elevi medaliaţi cu aur sunt Maria-Sabina Calisevici (clasa a XII-a/Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc) şi Victor Vescu (clasa a XI-a/Complexul Educaţional „Lauder Reut” din Bucureşti), care a înregistrat şi cel mai mare punctaj din concurs. Maria-Sabina Calisevici a reeditat succesul de anul trecut, intrând în galeria concurenţilor dublu medaliaţi cu aur la această competiţie.

Medalia de argint i-a revenit lui Omar Hamod (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti).

Din lot a făcut parte şi Iulia Armencea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional ,,Costache Negri” din Galaţi). Echipa României a fost însoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi.

Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat la Belgrad, în perioada 2-8 august, şi a reunit peste 160 de elevi din 45 de ţări.

citeste totul despre: