DOCUMENT Cinci bănci lansează un Cod de bune practici bancare, pentru a-i ajuta pe datornicii aflaţi în situaţii dificile

DOCUMENT Cinci bănci lansează
un Cod de bune practici bancare, pentru a-i ajuta pe datornicii aflaţi în
situaţii dificile

Datornicii aflaţi în dificultate de plată sau pe cale de a intra în dificultate de plată, precum şi cazurile sociale vor avea parte de soluţii individuale în ceea ce priveşte situaţia lor bancară, potrivit unui Cod de Bune Practici Bancare în Relaţia cu Debitorii Consumatori lansat în consultare publică de cinci bănci membre ale Consiliului Patronatelor Bancare din România.

Şase scenarii pentru trecerea taxării de la angajator la angajat. Cu câţi bani mai rămâneţi în buzunar

Şase
scenarii pentru trecerea taxării de la angajator la angajat. Cu câţi bani mai rămâneţi în buzunar

Mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat a devenit un subiect de dispută. După ce premierul Mihai Tudose a insistat câteva zile la rând că nu va avea loc nicio schimbare, Finanţele l-au contrazis, precizând că începând cu 1 ianuarie CAS şi CASS datorate de angajator se mută la angajat şi vor fi reduse la 35%. Calculele arată, însă, că această măsură va duce, în cele mai multe scenarii, la scăderea salariului net al unui angajat.

Alba-neagra cu contribuţiile sociale. Ministerul Finanţelor îl contrazice pe Tudose şi spune că angajaţii le plătesc, din ianuarie 2018. Impozit de 10%

Alba-neagra cu
contribuţiile sociale. Ministerul Finanţelor îl contrazice pe Tudose şi spune că angajaţii
le plătesc, din ianuarie 2018. Impozit de 10%

După ce premierul Mihai Tudose a negat marţi că vor fi mutate contribuţiile CAS şi CASS la angajat, acum Ministerul Finanţelor Publice anunţă exact opusul: contribuţiile sociale vor fi datorate de către angajat de la 1 ianuarie, le reţine şi le plăteşte angajatorul, iar cota lor scade la 35%. În acelaşi timp, Ministerul anunţă că va scădea impozitul pe venit la 10%.

Cei mai doriţi angajatori din România. Care sunt cele 3 domenii cu o notorietate foarte scăzută printre cei care caută un loc de muncă

Cei mai
doriţi angajatori din România. Care sunt cele 3 domenii cu o notorietate foarte
scăzută printre cei care caută un loc de muncă

Vodafone, Orange şi Emag sunt în top trei cei mai cunoscuţi angajatori din România, însă ei nu se regăsesc şi în top trei cei mai doriţi angajatori, unde locurile fruntaşe sunt ocupate de Google România, Microsoft şi IBM România, arată studiul „Romania's Favorite Employers”, realizat de Inspire Group, cu ajutorul MKOR Consulting.

România merge pe urmele Greciei, la numai jumătate de an de guvernare PSD | psd

România merge pe urmele Greciei, la numai
jumătate de an de guvernare PSD

Investiţiile sunt la cel mic nivel din ultimii zece ani, cheltuielile cu salariile şi asistenţa socială se majorează susţinut, încasările la buget nici măcar nu se apropie de cele de anul trecut, nicidecum de proiecţia lor pentru acest an, iar absorbţia de fonduri europene este foarte slabă. Pare similar cu situaţia Greciei din anii 2007-2008? Analiştii sunt de părere că da.

Şi tu poţi afla dacă ai acţiuni de la Marea privatizare

Şi tu poţi afla dacă ai acţiuni de la Marea
privatizare

După 20 ani de la Marea privatizare, piaţa de capital din România are o evoluţie interesantă a numărului deţinătorilor de acţiuni care au rezultat din programul de privatizare în masă. În perioada 1996-1997, cei care au fost eligibili să primească acţiuni în urma privatizării îşi puteau valorifica acţiunile.

Ce mai rămâne din programul de guvernare: mai nimic | psd

Ce mai rămâne din programul de guvernare: mai nimic

PSD îngroapă, rând  pe rând, măsurile din programul de guvernare. Taxa de solidaritate este cea mai nouă dintre iniţiativele la care Guvernul a decis să renunţe, dar aceasta este numai una dintre cele care nu au mai ajuns să fie aplicate de la începutul guvernării şi până în prezent. „Adevărul” vă prezintă care sunt principalele intenţii ale PSD care au produs vâlvă şi cărora tot PSD le-a pus cruce.

Doamne Dumnezeule! Dacă banii mei de pensie au ajuns să fie vămuiţi de mâinile doamnei Lia Olguţa Vasilescu înseamnă că hazardul moral din ţara asta chiar a atins Everestul. Toate discuţiile astea despre Pilonul 2 mă duc cu gândul că este mai bine să sper să nu mai apuc anii bătrâneţii decât să ajung să ies în stradă la 33 de ani ca să-mi apăr cu dinţii viitoarea pensie.

luna trecuta · comentarii (37)

Creditele doar cu cash colateral sunt o surpriză pentru cei care pătrund pentru prima dată în sistemul bancar românesc. Încă de la sfârşitul anilor ’90 era surprinzător să întâlneşti credite în care colateralul reprezenta chiar şi 140% din suma creditului (pentru a acoperi rezervă minimă de la acea vreme). În timp, justificările raţionale pentru o astfel de practică au evoluat.

acum 1 an · comentarii (1)

Unii amintesc că BNR a ratat ţinta de inflaţie (cu marje) în anii recenţi. Dar a ignora şocurile externe este nedrept - multe bănci centrale au fost în această situaţie. „Şocul intern” de la jumătatea lui 2015 (scăderea dramatică a TVA la alimente) este de pus la socoteală – aşa cum a fost în sens invers şocul creşterii TVA la 24%.

acum 1 an · comentarii (11)

SCURTĂ FIŞĂ BIOGRAFICĂ. Dacă veţi scotoci prin canalele de comunicare ale Parlamentului, ca să găsiţi Legea Marii Prudenţe, efortul va fi zadarnic. Documentul, în acte, are altă denumire: LEGE privind Supravegherea Macroprudenţială a Sistemului Financiar Naţional. Şi consfinţeşte înfiinţarea, în România, a Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială.

acum 1 an · comentarii (10)

UN PACHET DE LEGI CE ÎNTÂRZIE. Ne apropiem, deja, de jumătatea lunii martie. Normal ar fi fost – pentru a respecta termenul de 21 martie 2016 dat de Uniunea Europeană, prevăzut în Directiva 17/2014 – să fi fost deja gata, adică aprobat în Parlament, promulgat, publicat în Monitorul Oficial şi pus în aplicare, un pachet de legi care să asigure îmblânzirea pieţei serviciilor financiare.

acum 1 an · comentarii (5)

Este surprinzător câtă confuzie este la promotorii de mesaj economic: băncile (ca şi afacere) nu sunt tot una cu cămătarii pe care îi protejează. Mai multe despre rolul societal al sistemului financiar în ansamblu şi în particular al celui bancar în cartea unui laureat recent al premiului Nobel pentru Economie Robert James Bob Shiller, „Finance and the Good Society“.

acum 2 ani · comentarii (11)

Câtă vreme o ţară întreagă de contribuabili se chinuie să umple sacul bugetar şi o gaşcă de privilegiaţi iresponsabili se ocupă doar cu aspirarea banilor din acelaşi sac, nici cele mai avansate teorii şi expertize economice, nici măcar un Cod Fiscal aprobat în unanimitate de Parlament, nu vor reuşi să echilibreze balanţa dintre cheltuieli şi venituri.

acum 2 ani · comentarii (12)
Postari Recente