Primul mall care îşi închide activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mall baneasa drona foto netshape

Un cunoscut centru comercial din Capitală a anunţat vineri că îşi va întrerupe complet activitatea pentru o anumită perioadă de timp, pentru a putea proteja atât clienţii, cât şi pe angajaţi.

„Băneasa Shopping City, angajaţii retailerilor precum şi echipa centrului comercial formează o comunitate pe care o respectăm şi a cărei siguranţă şi sănătate au devenit în prezent obiective capitale. Este o situaţie fără precedent pentru noi. În toată activitatea noastră nu am fost nevoiţi să luăm o decizie similară, însă evenimentele recente şi momentele dificile cu care societatea se confruntă, ne obligă la responsabilitate”, a informat cponducerea centrului comercial.

În urmă cu câteva zile, mai mulţi retaileri români care au magazine non-alimentare în centrele comerciale din România cer închiderea mallurilor după modelul din alte ţări, în scopul protejării angajaţilor.

Austria, Polonia, Republica Moldova, Italia, precum şi alte ţări au luat măsuri drastice pentru combaterea răspândirii Covid-19 şi au anunţat sistarea temporară a activităţii centrelor comerciale. În România, mall-urile sunt încă deschise, însă magazinele sunt goale (vânzări de 10% faţă de perioada precedentă a anului trecut). Reducerea programului la 8 ore nu ajută.

Avem nevoie de măsuri în linie cu celelalte state europene, ca măsură de precauţie pe fondul coronavirusului. Angajaţii prezenţi în magazine sunt primii expuşi la riscul infectării, ei fiind cei care pot intră în contact oricând cu o persoană deja infectată. În ciuda vânzărilor slabe înregistrate în această perioada, angajatorii din retail vor încerca să le ofere salarii angajaţilor în următoarele luni. Este necesar suportul statului în această situaţie, plata taxelor şi a impozitelor va fi imposibilă.

O măsură naturală în această pandemie globală este închiderea mall-urilor, având în vedere ameninţarea COVID-19. Această măsură este absolut necesară în contextual actual, dar şi amânarea taxelor şi a impozitelor, pentru a nu asista la zeci de insolvenţe în retail şi HORECA”, se arată în mesajul retailerilor,

Printre cei care semnează aceste declaraţii se numără executivii şi antreprenorii din spatele unor retaileri precum Peeraj Group (cel mai mare grup de francize de modă din România, cu nume precum Geox sau Boogi în portofoliu), Il Passo (încălţăminte), London Tailors (modă), Nissa (modă), Cărtureşti (librării), Calif (restaurante), Bata (încălţăminte), Benvenuti (încălţăminte) sau Kitchen Shop (produse pentru gătit).

Aceste magazine - fie de modă, încălţăminte, librării sau restaurante - sunt de regulă amplasate în centre comerciale.

Ulterior, două cunoscute mall-uri din Capitală, Bucureşti Mall - Vitan şi Plaza, au anunţat că îşi diminuează programul începând de luni, 16 martie, în cadrul măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite