retete speciale - ultimele știri
Cataiful, cunoscut şi sub denumirea „păr de înger“, este un produs de patiserie din spaţiul balcanic şi oriental. Se prepară de regulă din tăiţei subţiri cu o umplutură de migdale sau nuci şi sirop de zahăr.
Khachapuri este un tip foarte interesant de plăcintă, a cărei reţetă provine din bucătăria georgiană. Preparatul final este un aluat pufos care se combină excelent cu multă brânză, unt şi ouă....
În perioadele de post sau în cele în care ţi-ai propus să iei o pauză de la carne, reţeta de chifteluţe din legume cu sos de vin alb reprezintă alternativa unui preparat clasic şi foarte îndragit....
Placinta cu ciuperci şi ficăţei este un aperitiv perfect pentru o masă în familie sau pentru vizita prietenilor. În plus, combinaţia de ficăţei cu ciuperci este delicioasă şi consistentă.
Nu lăsa să treacă sezonul perelor fără a le include în delicioasa reţetă de pandişpan cu unt. Uşor de preparat, acesta poate fi desertul ideal pentru o zi de toamnă....
Pentru cei care iubesc să sărbătorească bogăţia toamnei, bucătarii propun o reţetă inedită: dovleac umplut cu legume în vin....
Aromat şi cu parfum de toamnă, jeleul de struguri cu gin poate fi deserul unui sfârşit de săptămână cu prietenii. Cei care iubesc acest preparat îl pot depozita în borcane pentru a se bucura de gust şi pe timp de iarnă.
Obiceiurile alimentare ale ducesei Meghan Markle au ajuns în atenţia opiniei publice după ce a aceasta a dezvăluit că este preocupată să aibă un stil de viaţă sănătos. Printre reţetele preferate de aceasta se numără pastele cu dovlecei, ingredientele...
Dacă gustările dintre mese vă lasă fără idei, astăzi vă propunem reţeta rapidă de pateuri crocante din cartofi şi iaurt....
Dacă vă număraţi printre cei care adoră frappe-urile în zilele toride de vară, aflaţi că reţeta nu este atât de complicată. Băutura poate fi pregătită de orice pofticios care vrea să înlocuiască obişnuita cafea fierbinte cu un amestec de cafea, înghe...
Pentru zilelel în care timpul devine o problemă iar ideile pentru prânz sunt limitate, puteţi încerca reţeta de baghtă umplută cu usturoi, caşcaval ras şi verdeaţă.
Calzone, pizza ale cărei ingrediente sunt înfăşurate în alutat, este un preparat care mai este cunoscută şi sub numele de panzerotti sau cuddiruni. În formă de semilună, aceasta conţine caşcaval, salam, ciuperci, ardei sau măsline, ingredientele put...
Pentru cei care nu vor să pună pe masa de Paşte o simplă friptură, recomandăm reţeta de coaste de miel crocante în crustă de pesmet....
După mâncarea grea şi deserturile prea dulcidin perioada sărbătorilor, vă propunem o prăjitură răcoritoare. Uşor de preparat, aceasta este o combinaţie de aluat fraged, măr copt şi cremă răcoritoare de vanilie....
Geanina Avram Staicu, mai cunoscută publicului drept Jamila Cuisine, cel mai popular vlogger culinar din România, împărtăşeşte reţete şi trucuri pentru cei care vor să fure startul în bucătărie şi să-şi surprindă familia cu cele mai gustoase preparat...
Primită de la Principesa Tatiana Radziwill a Greciei, reţeta de jeleu de şampanie rose îşi are originea în oraş Saint-Tropez, de la ţărmul Mării Mediterane, fiind inclusă de către de Principesa Margareta a României în „Cartea regală de bucate“....
Cu toţi cunoaştem gustul cozonacului tradiţional, pe care îl avem mereu pe mese de sărbători. Puţini ştim însă cât de gustos este cozonacul sărat cu şuncă şi caşcaval, o reţetă uşoară, rapidă şi foarte gustoasă....
Reţetă tradiţională
de scoverzi cu cartofi şi mujdei: secretele bunicii pentru preparatul
copilăriei
Pentru că este perioada postului, o reţetă recomandată este cea pentru scoverzile cu cartofi şi mujdei. Cu doar câteva ingrediente simple şi la îndemână, vă puteţi potoli foamea cu un preparat care cu siguranţă vă va aminti de copilărie....
Rulada de napolitană cu cremă de caramel şi cocos este un desert gustos, dar şi rfoarte rapid.Necesită puţine ingrediente şi, în cel mai scurt timp, poţi prepara o prăjitură gustoasă care va fi apreciată atât de copii cât şi de adulţi....
Prăjitura delicioasă cu mac, bezea şi cremă de vanilie este excelentă pentru a fi pregatită la evenimente, sărbători sau ori de câte ori doriţi să vă surprindeţi familia cu o reţetă dulce....
Dacă vreţi să faceţi un desert rapid, delicios şi care să surpindă atât copiii, cât şi musafirii, vă recomandăm să încercaţi delicioasele bomboane cu prune uscate....
Dacă vrei să pregăteşti ceva dulce familiei sau aştepţi oaspeţi şi speri să-i impresionezi, încearcă reţeta rapidă de fursecuri în două culori....
Panna Cotta cu jeleu de fructe tropicale oferă o adevarată explozie de arome, fiind un desert fin şi răcoros, cu un efect vizual deosebit....
Dacă încă nu te-ai hotărât ce să pregăteşti pentru masa de Revelion, ai putea să te inspiri din reţetele propuse de Adrian Hădean, Chef Foa, Horia Vârlan, Cătălin Scărlătescu şi Nicolai Tand....
Dulceaţă de dovleac cu citrice şi stafide este combinaţia perfectă între tradiţional şi actual. Pe cât de mult ne-ar putea duce dovleacul cu gândul la o plăcintă, dulceaţa va deveni cu siguranţă una dintre preparatele preferate....