gust - ultimele știri
Între dealurile Covurluiului, în judeţul Galaţi, un fermier întors acasă după 17 ani de muncă în podgoriile franceze a început să facă un tip de legumicultură cum rar se mai găseşte. Legumele lui au gust, au preţ bun, însă încurcate sunt căile negust...
După infectarea cu SARS-CoV-2, milioane de oameni nu şi-au mai recuperat mirosul sau gustul - STUDIU
Cercetările arată că 5% dintre persoanele care au avut COVID-19, aproximativ 27 de milioane de oameni, încă se confruntă cu pierderea mirosului şi a gustului, conform unui nou studiu, relatează NBC News.
Cercetătorii de la Oxford au dovedit că pierderile de gust şi de miros, atunci când ne infectăm cu SARS-CoV-2, nu sunt cauzate doar de înlocuirea celulelor olfactive sau gustative cu ţesut conjunctiv, ci de afectarea creierului.
Geneticienii americani au descoperit că atunci când sunt infectaţi cu un nou tip de coronavirus, probabilitatea pierderii mirosului şi a capacităţii de a gusta este dependentă de mutaţiile genelor UGT2A1 şi UGT2A2 care controlează funcţionarea recept...
Platoul de la Curtea Domnească şi Turnul voievodului Ştefan va găzdui o manifestare în ton cu toamna, ea fiind intitulată Târgul Produs în Neamţ
Are formă de şarpe, miros de pâine caldă, iar la maturitate, când culoarea i se schimbă din verde în roşu închis, are gustul asemenea tomatelor. Sunt, pe scurt, calităţile celei mai noi specii de dovleac, aclimatizată la Buzău.
Boala COVID-19 produce o scădere apreciabilă a masei cerebrale, care are ca urmare, printre altele, pierderea unor simţuri, dar şi apariţia unor accidente vasculare cerebrale ce pot aduce probleme neurologice permanente
Un fermier clujean a recurs la o metodă inedită pentru ca legumele sale să crească mai bine şi să fie mai gustoase. Pentru asta a băgat mâna în buzunar şi a investit într-un sistem de sonorizare pentru a pune muzică clasică în seră.
O mâncare delicioasă de post care poate fi preparată rapid este prazul cu măsline. Reţeta preparatului gustos o regăsim la regretatul gastronom, Radu Anton Roman, preparatul va fi spectaculos.
Preparat gustos şi nelipsit de pe mesele românilor, fasolea bătută sau făcăluită, cum se numeşte în Ardeal, este un deliciu. Reţeta salatei gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşt...
Concertul artistului, care trebuia să aibă loc vineri seara, a fost anulat fără nicio explicaţie, acesta fiind pus pe drumuri degeaba.
Noile tehnologii au lăsat în urmă manopera bunicii, însă gustul fructelor deshidratate rămâne acelaşi. Deşi acesta pare să fie rezultatul unei reţete secrete pe care doar bunicile o ştiu, antreprenorii mărturisesc că reţeta este una cât se poate de s...
Gustul copilăriei regăsit în legume sănătoase, gustoase şi parfumate reprezintă punctul de plecare în cazul a doi tineri absolvenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" (USAMV) Iaşi.
articol publicitar
Când eşti faţă în faţă cu o mare brânză, toate simţurile ţi se trezesc şi te gândeşti la tot drumul pe care l-a făcut brânza aceea până să ajungă la tine.
Miliardarul Bill Gates a opinat că populaţia din ţările bogate ar trebui să consume doar carne sintetică sută la sută, eliminând crescătoriile de bovine, în condiţile în care 50%-65% din totalul emisiilor de metan provin din activităţi umane, inclusi...
Pentru că românii vor tomate gustoase, produse în România, încă din primăvară, chiar dacă li se par de fiecare dată scumpe, fermierii s-au apucat de treabă. Munca, însă, este una pe care, spun cei mai mulţi, copiii lor nu vor mai fi dispuşi să o facă...
O familie din judeţul Gorj produce o băutură specială: palinca din mure. Familia Porei deţine o plantaţie de aproximativ un hectar cultivat cu mure în comuna Stăneşti.
Un studiu ştiinţific publicat marţi arată că simptomele de COVID-19 precum oboseala, insuficienţa respiratorie sau pierderea gustului, se pot prelungi mai mult de şase săptămâni la unul din trei cazuri, relatează EFE.
Întregul Univers este o mare necunoscută pentru cei mai mulţi dintre noi şi, atunci când aflăm noi informaţii, nici măcar nu ştim cât sunt de veridice. Mai ales când este vorba despre nişte date atât de subiective pentru noi, pământenii, cum ar fi gu...
Autorităţile din sănătate anunţă un nou record negativ al îmbolnăvirilor de coronavirus, la nivelul judeţului Buzău. Nu mai puţin de 77 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, oraşul Buzău fiind aproape de scenariul roşu...
Managerul SJU Slatina, Dan Stana, a fost confirmat cu COVID-19. Vestea a venit sâmbătă, iar de atunci este în izolare.
După reuşita unui eveniment similar de la Parcul Natural Vânători Neamţ, cei dornici de un festin culinar şi cultural sunt invitaţi la Agapia, la un adevărat festival al gusturilor.
Oamenii de ştiinţă de la Harvard au publicat un studiu despre pierderea mirosului şi / sau a gustului, principalul simptom neurologic şi în general, unul dintre primele semnale care sugerează boala Covid-19. Conform neurologilor, pierderea mirosului ...
Dorinţa de a mai gusta dulceţuri de trandafir ca ale bunicii s-a transformat într-o afacere de succes pentru doi soţi din Olt, care muncesc 12 luni pe an, dar au satisfacţii zilnice, iar faimali s-a dus dincolo de hotarele ţării
Oameni de ştiinţă britanici au colectat, pentru a monitoriza pandemia, date prin intermediul unei aplicaţii axată pe simptome. Analiza acestora a arătat că 60% din pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus suferiseră mai întâi pierderi de miros şi de ...
Suntem construiţi să putem mânca de toate şi nu avem nevoie de nutriţionişti pentru a afla că ne place zahărul, atrage atenţia dr. Mihaela Bilic, medic primar de nutriţie.
Lumea e plină de fructe exotice, cu gusturi, forme şi culori extrem de variate, bogate în vitamine. Multe dintre ele sunt o necunoscută pentru majoritatea consumatorilor.
Dacă nu consumaţi carne există o variantă excelentă ca să pregătiţi chiftele gustoase, în care ingredientul principal sunt cartofii...
Preparatul este o combinaţie apetisantă de arome, pornind de la carnea de raţă şi până la legume şi verdeţuri. Scorţişoara, coaja de portocală şi boiaua desăvârşesc gustul deosebit al mâncării....
„Zilele Recoltei” de la Râmnicu Vâlcea au ajuns la cea de-a IX-a ediţie. Unul dintre producători a găsit o modalitate extraordinară de a promova evenimentul, tradiţia şi gustul de odinioară.
Gastronomul sălăjean Mircea Groza ne propune să ne delectăm papilele gustative cu o farfurie de ciorbă care combină aroma legumelor şi a cărnii de pui cu savoarea ciupercilor.
Pierderea gustului poate fi cauzată de mai multe probleme de sănătate. Soluţiile de tratament diferă, iar unele dintre ele necesită intervenţia medicului.
Stim cu totii sentimentul de nas infundat si gust amar in gura. Sunt senzatii neplacute, dar temporare. Vestea mai putin buna este ca imbunatatirea mirosului devine tot mai dificila cu varsta.
Inventivitatea gospodinelor a dat naştere unei game variate de sarmale, cu diferite umpluturi, învelişuri ori garnituri.
Adăugarea unor condimente în mâncarea pe care o pregătiţi este modul ideal prin care asiguri un gust particular preparatului.
Bucătarul Uica Mihai povesteşte că a fost fascinat de ouă de când se ştie. În cariera sa, de aproape 50 de ani, a gătit oul în toate felurile. A scris şi o carte cu reţete care au la bază oul. De câte ori are ocazia povesteşte despre ou ca despre o m...
Nu este ocazie sau sărbătoare la care românii să nu pregătească sarmale. Nunţile nu sunt complete dacă, spre dimineaţă, nu sunt servite gustoasele preparate în foi de varză, iar sărbătorile fără sarmale nu sunt sărbători....
Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că foloseşte foarte multe verdeţuri în reţetele sale, mai ales în cele care conţin carne....
Reţelele de socializare sunt inundate de poze postate de persoane care se laudă că ajutaţi de sucul de ţelină au scăpat de durerile de cap, balonare, probleme ale pielii şi chiar de sindromul intestinului iritabil. Plus că şi-au curăţat corpul de toa...
Este unul dintre cei mai renumiţi bucătari din România. Originar din Alba Iulia, chef Cosmin Ioan Toma este „bucătar de centenar“ şi cel care a lansat cea mai mare carte de bucate. Specialitatea sa este reinterpretarea reţetelor vechi, iar astăzi înc...
Cercetătorii din domeniul alimentar au folosit realitatea virtuală pentru a analiza în ce mod afectează mediul înconjurător percepţia oamenilor asupra alimentelor.
Salată nobilă, una dintre cele mai fine salate româneşti, dând ţinută unei fripturi banale, dar şi salatei de vinete; la o adică, ardeii copţi – fie ei capia sau doar graşi – au generozitatea de a putea fi mâncaţi, şi pe loc, şi la iarnă, aproape dup...
A da gust şi savoare preparatelor este provocarea majoră pentru orice gospodină. Secretul reuşitei stă în condimente şi în folosirea acestora în felurile de mâncare potrivite.
O bucată de carne dintr-un animal tânăr poate fi identificată imediat de un bucătar profesionist. Nuanţa grăsimii poate da verdictul în ce priveşte calitatea cărnii, spun specialiştii....
Carnea de vită pregătită la grătar îşi face loc tot mai mult în preferinţele românilor, însă reuşita produsului depinde de o serie de detalii care trebuie bine stăpânite.
Gâsca, pasăre de casă generoasă în carne pentru gătit, este una dintre cele mai bune pentru preparatul ciorbelor....
Uica Mihai, un bucătar din Banat, este cunoscut pentru reţetele sale în care foloseşte ca principal ingredient urzicile....
O sticlă de vin desfăcută îşi păstrează aroma degajată de faimoasa licoare timp de şase ore. După trei zile vom observa că îşi schimbă aroma şi va avea un gust nu tocmai plăcut. Trebuie să ştim că există şi vinuri a căror aromă poate să reziste şi ap...
Cine vrea să gătească burtă trebuie să ştie cum să o pregătească. Uica Mihai, un renumit bucătar din Banat, povesteşte întregul proces, având ca material de exerciţiu o burtă proapătă de viţel....
Primarul Timişoarei Nicolae Robu a apărut în conferinţa de presă susţinută la sediul PNL Timiş cu o tavă pe care se aflau mai multe legume şi un măr.
Catalogate de către nutriţionişti între cele mai sănătoase alimente din lume, ciupercile conţin multe minerale - calciu, cupru, potasiu, fosfor, magneziu, acizi organici, substanţe organice, oligoelemente şi vitamine.
Semipreparatele din carne care ajung pe masa românilor sunt adevărate bombe calorice, fiind îmbuibate cu grăsimi şi E-uri care nu sunt trecute pe etichete.
Prezenţi la deschiderea unei expoziţii despre rolul albinelor în natură, apicultorii din judeţele Galaţi şi Tulcea au criticat strategia guvernamentală în domeniu, făcând aluzie la faptul că subvenţiile au fost transformate în „tunuri financiare” de ...
În pieţe au început să apară trufandalele. După o iarnă nu tocmai uşoară, de pe tarabe ne fac cu ochiul spanacul, urzicile, loboda sau ceapa verde. Vitaminele şi mineralele se găsesc în cantitate mare în aceste verdeţuri, care au, în plus şi puţine c...
Una dintre cele mai neplăcute senzaţii pe care o experimentăm este atunci când ne muşcăm limba. Gustul de metal în gură pe care îl simţim imediat este cauzat de conţinutul de fier din sânge. La unele persoane senzaţia se estompează în timp, dar la al...
Maeştrii băuturilor ciudate, cu gusturi sau ingrediente bizare, par să fie, de departe, asiaticii. În Top 7 întocmit de „Adevărul” au intrat combinaţii de arome aproape imposibile şi ingrediente ce întorc stomacul pe dos celor mai mulţi dintre oameni...
Peştele dorada regală este recunoscut pentru carnea sa albă. Este un aliment indicat pentru o dietă echilibrată, cu efecte benefice asupra organismului.
Gospodinele au început pregătirile pentru umplerea cămărilor. Chiar dacă varianta cea mai simplă este depozitarea legumelor în stare neprocesată în congelator, legumele îşi păstrează vitaminele şi sunt la fel de savuroase şi în borcane. O reţetă simp...
Apreciată pentru aroma şi gustul său unic, trufa nu lipseşte din bucătăria restaurantelor de elită ale lumii. Supranumită şi „diamantul pământului“, trufa este foarte scumpă (un kilogram poate costa câteva mii de euro), preparatele care conţin aceast...