cuptor - ultimele știri
Un bărbat din Anglia, care a plantat în curtea casei, acum zece ani, bambus, a fost nevoit să plătească aproape 7.000 de euro pentru a scăpa de plantă. Motivul? Aceasta i-a invadat, la propriu, locuința.
România se transformă într-un adevărat cuptor. Ce e mai rău, abia acum urmează. Meteorologii anunță temperaturi insuportabile aduse de valul de aer saharian. Maximele vor atinge și 40 grade Celsius la umbră în sudul țării.
În satele din Maramureş încă se mai păstreză multe din vechile obiceiuri şi tradiţii legate de sărbătoarea Paştelui, cea mai mare sărbătoare creştină din an. Unele pensiuni cu specific local oferă turiştilor astfel de experienţe.
O familie de tineri din oraşul Mărăşeşti produce pâine după o reţetă unui brutar celebru pe vremuri, frământată manual în covată, fără aditivi, coaptă în cuptor cu lemne de fag.
Noile tehnologii au lăsat în urmă manopera bunicii, însă gustul fructelor deshidratate rămâne acelaşi. Deşi acesta pare să fie rezultatul unei reţete secrete pe care doar bunicile o ştiu, antreprenorii mărturisesc că reţeta este una cât se poate de s...
Cea mai veche pâine din lume are 129 de ani, este în formă excelentă şi se află în proprietatea unui muzeu din România. Specialiştii au analizat această pâine şi au constatat că nu prezintă urme de mucegai, fiind intactă. World Record Academy, din Mi...
Meteorologii au prelungit avertizarea Cod Galben de caniculă emisă pentru sfârşitul de săptămână trecut, astfel că judeţul Olt se va confrunta şi astăzi cu temperaturi de cuptor.
Început cu fix două săptămâni în urmă şi terminat acum două zile, controlul comisarilor de mediu la incineratorul de deşeuri periculoase din Slatina cu probleme grave de poluare a scos la iveală noi încălcări ale legii.
Raţă la cuptor cu varză de Bruxelles. De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara reţeta delicioasă
Carnea roşie de raţă este extrem de bogată în proteine şi este recomandată pentru întărirea sistemului imunitar, a sistemului nervos şi al celui digestiv....
Dacă doriţi să vă surprindeţi invitaţii cu un desert original şi răcoritor, atunci prăjitura cu mentă şi cocos poate fi o soluţie potrivită şi la îndemână. Vă prezentăm în rândurile de mai jos cum se prepară această reţetă inedită....
La Truşeşti, într-o comună foarte săracă din judeţul Botoşani, situată aproape de graniţa de nord a României cu Republica Moldova, o familie de localnici a reuşit să găsească o soluţie practică pentru a ajuta copiii, bătrâniii nevoiaşi, dar şi pe cei...
Descoperită de o gospodină din Argeş într-un caiet al bunicii sale din perioada interbelică, reţeta de ardei umpluţi cu orez, condimente şi plante aromatice este una delicioasă, uşoară şi cu care vă veţi putea surprinde invitaţii....
Brutăriile tradiţionale îşi recâştigă clienţii, furaţi pentru o perioadă de marile magazine care vând pâine caldă din aluat congelat. Pâinea coaptă în mod tradiţional este crocantă, gustoasă şi proaspătă, din aluat frământat în aceeaşi zi, ne asigură...
Cauţi să faci ceva dulce şi nu ai foarte mult timp la dispoziţie? Cel mai simplu este să încerci o reţetă fără coacere. Prăjitura "Duo Creme" are un gust senzaţional şi cel mai mare avantaj este că se prepară rapid, în doar 15 minute, fără să fie nev...
Repede şi gustos, într-o singură tigaie. Iată cum pregăteşti somon la cuptor cu dovlecei şi ierburi aromatice, scăldat în zeamă de lămâie. Mai uşor de atât nu se poate!
Vara este, fără doar şi poate, sezonul legumelor şi al fructelor, motiv pentru care dacă nu mai ştii ce să găteşti îţi recomandăm această reţetă cu legume şi orez, pe care o poţi găti şi acum, în timpului postului.
O tânără de 27 de ani, din Dorohoi, se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost electrocutată într-un restaurant. Botoşăneanca a fost dusă de urgenţă cu elicopterul SMURD, la Iaşi.
Luna lui Cuptor se anunţă capricioasă în majoritatea regiunilor, cu caniculă şi furtuni violente. Conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), temperaturile vor creşte în iulie, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată.
Reţeta perfectă pentru un prânz în familie, puiul la cuptor în stil spaniol are un ingredient secret care îţi umple bucătăria cu un parfum proaspăt, care-ţi răsfaţă papilele gustative.
Curăţarea cuptorului reprezintă coşmarul oricărei gospodine. Îndepărtarea grăsimii şi a arsurii de pe pereţii cuptorului nu este deloc o misiune uşoară, motiv pentru care majoritatea optează pentru soluţii pe bază de substanţe chimice toxice pentru p...
O delicioasă reţetă circulă în acest moment pe Facebook, despre cum puteţi face nişte chiftele îmbrăcate în foi de ceapă şi felii de bacon.
O tradiţie mai puţin obişnuită va fi reînviată la Baia Sprie, de către olarul Daniel Leş. Meşterul spune că are o pasiune pentru tot ce înseamnă tradiţii, astfel că a decis să renască tradiţia cuptorului din Baia Sprie....
Bicarbonatul de sodiu poate fi ingredientul minune din bucătăria ta. Combinat cu oţetul alb, bicarbonatul poate înlocui cu succes detergenţii clasici.
Chiar dacă are la bază o reţetă extrem de simplă, covrigul de Buzău stârneşte poftele prin mirosul aluatului copt la vatră şi mai ales prin aspect. Inelul auriu şi crocant a devenit în ultimii ani un simbol al Buzăului, oraşul având în prezent zeci d...
Cuptorul, plita, frigiderul sau maşina de spălat au devenit indispensabile vieţii casnice. Pentru a le prelungi durata vieţii şi pentru păstrarea eficacităţii aparatelor electrocasnice, nu e nevoie decât să le acordăm îngrijirea adecvată. Este bine d...
Celebră şi magnifică coptură transilvană, răspândită mai ales în ţările din sud, Bârsei, Făgăraşului, Amlaşului, Haţegului, preparatul “Taci şi înghite” se găteşte rapid şi este un adevărat deliciu. Reţeta o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul ga...
Pâinea coaptă în cuptoarele electrice nu are aceleaşi proprietăţi ca şi cea în cuptorul de lut, încălzit cu lemne. În plus, secretul pâinii bunicii era făina.
Plachia de peşte la cuptor este una din cele mai gustoase mâncăruri de peşte şi este cel mai des întâlnită în Dobrogea sau pe cursul Dunării....
Pâinea în ţest este încă vedeta târgurilor culinare cu produse tradiţionale, cu atât mai mult cu cât fascinantul obiect casnic în care se coace se mai confecţionează rar şi se foloseşte doar ocazional.
În mai puţin de 30 de minute vei avea gata un fel de mâncare săţios. Adaugă şi usturoi sau rozmarin pentru un plus de gust.
Dacă nu mai ştii ce să găteşti în ultimul timp, îţi propunem această reţetă de cotlet de porc şi legume la cuptor, uşor de realizat şi foarte gustoasă....
Somonul este un peşte gras, care poate fi combinat cu brânza sărată, cum este parmezanul. Adaugă şi câteva frunze de busuioc pentru un gust mai proaspăt....
Cui nu-i plac cartofii, mai ales dacă sunt gratinaţi şi preparaţi într-un mod extraordinar de simplu, la cuptor? Merită să încerci această reţetă atunci când vrei să prepari o cină delicioasă celor dragi....
Cârnaţii afumaţi sunt delicioşi în combinaţie cu varza la cuptor. Aşa că în sezonul rece, e musai să încerci această reţetă.
Astăzi este un produs culinar de care mulţi nici măcar nu au auzit, însă în trecut se mânca frecvent, atât vara, cât şi iarna, coaptă în cuptor de cărămidă sau în ţest.
Cauţi o mâncare ce se prepară rapid şi care să fie pe placul întregii familii? Nu mai căuta, deoarece noi îţi propunem o variantă simplă. Este o reţetă grozavă pentru familia ta! Aceste spaghete bolognese, scoase direct din cuptor, vă vor potoli foam...
Clătitele nu pot fi servite doar la desert. Le vei da repede uitării pe cele cu ciocolată sau dulceaţă după ce le vei pregăti pe acestea cu ciuperci şi smântână la cuptor....
Iată o pâine savuroasă, preparată după o reţetă nu foarte complicată. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar crema de unt îi va da un gust aparte pâinii tale....
Când te-ai săturat de carnea de porc şi vrei un preparat mai uşor, încearcă această reţetă de crap la cuptor. Este un preparat delicios şi sănătos ....
Ciolanul de porc este una dintre cele mai bune reţete clasice cu care îi poţi încânta pe cei din familie, la ocaziile speciale şi la mesele festive....
Nu există un mod mai bun de a prepara pulpele de curcan decât la cuptor. Aşa carnea va rămâne fragedă, iar pielea va deveni crocantă....
Se poate spune că acest fel de mâncare se prepară aproape singur. După ce l-ai pregătit şi l-ai băgat la cuptor, trebuie doar să ai grijă să-l mai stropeşti din când în când cu sosul din tavă pentru a obţine cel mai bun piept de curcan la cuptor....
Pulpele de pui au cea mai fragedă carne, aşadar sunt recomandate pentru a prepara cel mai bun cordon bleu la cuptor. Iar sosul de muştar este cel care va oferi preparatului un gust special....
Iată o combinaţie îmbietoare de arome şi gusturi. Acestă mâncare de cartofi cu cârnaţi este delicioasă, iar cei din familia ta vor fi cuceriţi imediat. Oferă-le o porţie şi vei vedea că s-ar putea să îţi mai ceară încă una....
În weekend ai mai mult timp să prepari reţete mai elaborate, cum este şi acest piept de curcan la cuptor, aromat cu usturoi şi alte condimente. La această reţetă este important să prepari curcanul la foc mic pentru a se pătrunde la interior, iar la e...
Mai întâi îl perpeleşti prin puţin ulei, apoi îl bagi la cuptor cam jumătate de oră cu tot cu legume! Iată reţeta perfectă pentru un peşte delicios!...
Dacă îţi place să găteşti cu cartofi, vei descoperi că această reţetă este o combinaţie grozavă, iar gustul lor este completat de savoarea altor două ingrediente: ceapa şi ciupercile. Încearcă şi tu reţeta simplă de cartofi cu ceapă şi ciuperci la cu...
Aceşti cartofi sunt perfect copţi – sunt crocanţi la exterior şi foarte pufoşi la interior. Aşadar, dacă vrei o garnitură simplă care să meargă la orice mâncare, încearcă această reţetă pentru cei mai buni cartofi la cuptor. Cartofii copţi sunt delic...
Ne place, din când în când, să ne aducem aminte de reţetele copilăriei, să le preparăm şi să vi le împărtăşim şi vouă. Cum este această reţetă de tăiţei la cuptor cu brânză de vaci. Noi am îmbunătăţit-o, îmbogăţind-o cu gustul delicios şi puternic al...
Pulpele de pui cu cartofi la cuptor ţi se par, probabil, deja banale. Dar dacă vrei să le dai un plus de savoare, trebuie să incluzi în reţeta ta câteva ingrediente „secrete“. De fapt, ingredientele nu sunt o raritate în bucătăria noastră, astfel că ...
Cui nu-i place puiul într-o crustă crocantă şi delicioasă? Răsfaţă-i pe cei dragi cu acest preparat simplu şi încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Ingredientele folosite sunt extrem de simple, iar ca durată, mâncarea ta va fi gata în doar ...
Vă mai aduceţi aminte de frigănele preparate de mama şi bunica în copilărie, nu-i aşa? Reţeta de budincă de pâine cu lapte, la cuptor pe care v-o propunem astăzi, este varianta coaptă a celebrelor şi delicioaselor frigănele.
Atunci când ai poftă de un preparat delicios din legume, poţi încerca reţeta lui Jamie Oliver de cartofi şi ţelină la cuptor, pe care ţi-o recomandăm astăzi. Savoarea ţelinei se combină perfect cu gustul cartofilor la cuptor, iar rezultatul este o mâ...
Dacă eşti în căutarea unor reţete simple pentru a prepara cartofii, trebuie să încerci şi varianta pe care ţi-o prezentăm astăzi. Aceşti cartofi mari roşii sunt delicioşi în combinaţie cu parmezanul ras şi usturoiul. În plus, poţi pregăti această gar...
Atunci când vrei să prepari ceva rapid de mâncare, există câteva trucuri la care poţi apela. De exemplu, poţi să faci câteva pacheţele care conţin carne de pui „tăvălită“ în multe ierburi aromatice, alături de câţiva cartofi, şi le faci împreună pe g...
Ştii şi tu că legumele făcute la cuptor sunt o variantă delicioasă şi sănătoasă. Aceşti cartofi condimentaţi, la cuptor, care împrumută din savoarea condimentelor, îţi vor arăta încă o dată de ce sunt delicioase legumele făcute la cuptor. Sunt prea b...
Secretele acestei reţete sunt baconul şi coacerea la cuptor în mai multe etape. Aşa obţii cei mai gustoşi cartofi cu brânză şi bacon, după care te lingi pe degete nu alta. Este o reţetă extrem de simplă, chiar dacă este nevoie de ceva mai mult timp p...